Kavun kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin! Bakın neye iyi geliyormuş...

Kavun kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin! Bakın neye iyi geliyormuş...

Kavun Kabuklarının Sağlığa Faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kavunun kabuklarının sağlığımıza birçok fayda sağladığını biliyor muydunuz? Japon bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda kavun kabuklarının içerisinde nadir bulunan K vitamini tespit edilmiştir. Bu keşif, kavun kabuklarının aslında atılacak bir atık olmadığını ortaya koymaktadır.


K vitamini, vücudumuzun gelişim yapısını etkileyen temel vitaminlerden biridir. Ve kavundaki K vitaminin büyük bir kısmının kabuklarında bulunduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu durum, kavun kabuklarının önemini ve değerini artırmaktadır.

thumbs-b-c-b8e284d1ac64f2886a6324cb508ecc5f.jpg

Kavun kabuklarının bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu da bilim insanları tarafından belirtilmektedir. İçerdikleri K vitamini sayesinde bağırsaklardaki flora dengesini koruyarak bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olurlar. Bu da en çok yaşanan bağırsak problemlerinin yaşanma olasılığını düşürmektedir.

Ayrıca kavun kabukları, cilt bakımı konusunda da oldukça faydalıdır. İçerdikleri bileşenler sayesinde sedef ve egzama gibi cilt problemlerine iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca göz çevresi bakımında da kullanılabilmektedir.

Artık kavun kabuklarını çöpe atmak yerine bu değerli besin maddesinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

İlgili Haberler