Osmanlı mutfağında çokça tercih edilen meyveli yemeklerin ve tatlıyla tuzlunun bir arada kullanıldığı tarifleri çoktur. Kavun dolması da bu kategoriye giren yemekler arasındadır. Kavunun etli bir harçla doldurulup, fırında pişirildikten sonra bir ana yemek olarak sunulması kulağa garip gelse de muhteşem kokusu ve aromasıyla sizi kendisine hayran bırakır. İç harcında yer alan bolca antep fıstığı, badem ve kuş üzümü de lezzetine lezzet katmaktadır.
KAVUN DOLMASI YAPIMI İÇİN MALZEMELER
1 adet kavun
250 gram koyun-dana karışık kıyma
1 fincan pirinç
1 büyük boy soğan
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 kaşık zeytinyağı
KAVUN DOLMASI TARİFİİ NASIL YAPILIR?
Kavunu sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizledikten sonra içini bir miktar oyun.
Bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun.
Tavada zeytinyağını hafifçe kızdırarak badem ve fıstıkları güzelce kavurun.
Kuş üzümlerinin saplarını da temizleyin ve üzümleri yıkayın.
Soğanı ince ince kıyın ve tavada erittiğiniz tereyağında kavurun.
Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.
Ardından pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin.
Sırasıyla badem, fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika daha kavurun.
Bütün malzemeleri kavurduktan sonra kavunun içine doldurun ve kavunun kapağını kapattıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra sulu sulu ve lezzetli kavun dolmanızı servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun…
(Kaynak: Hürriyet)
Berat Albayrak gitti Dolar'da stres bitti mi?
TÜİK'in açıkladığı veriler memurun cebini böyle etkiliyor. Prof. Dr. Esfender Korkmaz açıkladı
Bağışıklık sistemi böyle güçlendirilir
Pandemi Sürecinde ÖZEL RAMİ Hastanesinde Neler Yaşandı ?
Deri kuruluğu nedir? Deri kuruluğu nasıl oluşur?