Kartal-Kadıköy 29 dakika

Kartal-Kadıköy 29 dakika

Kartal-Kadıköy 29 dakika

Kadıköy-Kartal metrosu çalışmalarını denetleyen Kadir Topbaş, 2011 yılında hizmete girecek hattın Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indireceğini söyledi

Kozyatağı’ndaki metro şantiyesine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, asansörle yerin 38 metre aşağısında süren metro inşaatına inerek çalışmaları denetledi. Daha sonra bir açıklama yapan Topbaş, Kadıköy-Kartal metrosunun bir an önce bitirilmesi için çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğünü belirterek, “Hedefimiz 2010’da deneme sürüşlerini başlatmak Hat açıldığında günde 1 milyon yolcu hızlı, konforlu ve modern bir biçimde taşınacak. 2011 yılında hizmete girecek hat, Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indirecek” dedi.

Taksim’e 57 dakikada gidilecek
Uzunluğu 22 kilometreden fazla olan Kadıköy-Kartal metro hattının kazı çalışmalarının büyük bir bölümünün bittiğini belirten Topbaş,  “Günde 150 metreye varan kazılar yapılıyor ki bu bir dünya rekorudur. Hattın toplam maliyeti ise 1 milyar 340 milyon dolar” diye konuştu. Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattının Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’nda Marmaray ve banliyö hattıyla Kozyatağı istasyonunda Dudullu-Bostancı metro hattıyla Kaynarca İstasyonu’nda ise Pendik-Sabiha Gökçen Havaalan-Sultanbeyli metro hattıyla entegre olacağını bildirdi. Marmaray’ın da devreye girmesinin ardından Kartal’dan Sarıyer’e ve Atatürk Havalimanı’na 79, Taksim’e 57, Yenikapı’ya 49, otogara ise 60 dakikada gidilebilecek.Topbaş, “Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Tepeüstü metro hattının hazırlıklarının tamamlandığını ve her an ihalesinin yapılabileceğini söylerken, Atatürk Olimpiyat Stadı-İkitelli metrosu ile Darüşşafaka hattının çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. (AA)

*  İstanbul’da şu anda toplam maliyeti 3.5 milyar dolar olan 54 kilometrelik raylı sistem yatırımı inşaatı  devam ediyor.

* Topbaş, metronun sefer aralıklarını 4.5 dakikadan 70 saniyeye indirdiklerini, bunun da hattın 3 katı daha kapasiteli çalışması anlamına geldiğini söyledi