Kart: 5 iddianame daha yolda

Kart: 5 iddianame daha yolda

Kart: 5 iddianame daha yolda

ATİLLA KART’TAN ŞOK İDDİA

Ümraniye’de beş iddianame daha yolda
CHP’li Kart, Ümraniye soruşturmasıyla ilgili 5 dosyanın olduğunu, bunun 5 ayrı iddianame daha hazırlanması anlamına gelebileceğini öne sürdü

Haber: Fatih ERBOZ
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ümraniye soruşturmaları kapsamında 5 ayrı iddianamenin daha hazırlanabileceğini söyledi. Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda büyük merak uyandıran Ümraniye soruşturmalarına değindi. Bugüne kadar Ümraniye’de 3 iddianamenin hazırlandığını hatırlatan Kart,  “Öğrendiğim kadarıyla 5 soruşturma dosyası daha var. 5 ayrı iddianame daha gelebilir ya da bunlar birleştirilerek görüşülebilir. Kamuoyu hazır olsun” dedi.

Trajedi yaşanıyor

Kart, Ümraniye soruşturmasını yürüten savcılar, davaya bakan hakimler ve operasyonu gerçekleştiren polislerin iftarda bir araya gelmesini de değerlendirdi. Silivri’de trajedi yaşandığını ifade eden Kart “Yargılanan herkes masumdur demiyorum ama hukuk ihlalleri sebebiyle suçlu olanlar da hak ettikleri cezayı almayacak. Gerçek failler kenardan bu tabloyu mutlu bir şekilde izliyorlar. Hükümetin de gerçek failleri bulmak gibi bir amacı yok” diye konuştu.

İktidar müdahil
AKP hükümetin polis üzerinden Ümraniye soruşturmasına doğrudan müdahil olduğunu savunan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, davadan sağlıklı ve adil bir yargılama çıkmayacağını söyledi. Ümraniye operasyonlarınan ardından, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Atilla Kart, konuyla  ilgili 10 gün önce bir müfettişin kendisiyle görüştüğünü de gazetecilerle paylaştı. CHP’li Kart, müfettişlik makamının belli siyasi sembolleri taşıdığını ve bunu göstermekten kaçınmadığını da sözlerine ekledi.