Beslenme uzmanları, yaş ilerledikçe kiloya da dikkat edilmesinin sağlık ile ilgisini ısrarla belirtiyor. Yaş ilerledikçe vücutta en fazla deforme olan ve şekli değişen bölgelerden biri de karın oluyor... Ancak doğru adımlarla karın bölgesindeki fazla yağlar ve dağılmış görüntü giderilebiliyor. Peki, karın bölgesini daha sağlıklı ve daha fit bir hale getirmek için neler yapılması gerekiyor? Sağlıklıyız.çom sitesinde yer alan habere göre, karın bölgesini düzeltmek için atılması gereken 13 mutlak adım şu şekilde:
1. Daha az şeker
Şeker, insülin artışlarına yol açar ve bu da özellikle karın ve kalça bölgelerinde yağ depolanmasına neden olabilir.
2. Tatlandırıcılar
Diyet, düşük karbonhidratlı ve pek çok şekersiz yiyecek ve içecek vücut tarafından tamamen sindirilmeyen yapay tatlandırıcılar içerir. Kalın bağırsakta yaşayan bakteriler onları fermente ederek gaza ve şişkinliğe neden olur. Kaçınmak için her zaman yiyecek etiketlerini kontrol edin.
3. Hafif ağırlık çalışın
Kuvvet antrenmanı, 40 yaş üzeri için iyidir.. Yağsız kas kütlesi oluşturur ve bu, zamanla, yaşla birlikte yavaşça düşen dinlenme metabolizma hızınızı artırmaya yardımcı olur.
4. Sabır
20'li yaşlarındaki pek çok insan için, bir kaç hafta kalori azaltarak 10 kilo düşürmek nispeten kolaydır. Ancak yaşlandıkça, metabolizmamız yavaşlar, bu nedenle 20'li yaşlarda işe yarayan diyet, artık etkili olmayabilir. İşin püf noktası şudur: rotayı koruyun ve sabırlı olun.
5. Karbonhidratlardan uzak durun
İşlenmiş karbonhidratları azaltmak, 40 yaşından sonra kilo vermek için çok önemlidir. Kan şekeri ve insülin seviyelerini korumak kilo kaybı için hayati önem taşır, bu nedenle kan şekerini ve insülini artıran yiyecekleri azaltmak bir zorunluluktur. İlave şeker içeren tüm yiyecekler de hızla kan şekerine dönüşen yiyecekler azaltılmalıdır. Bunlar arasında beyaz ekmek ve makarna, unlu mamuller, tahıllar, şekerlemeler, şekerli içecekler, cipsler ve geleneksel krakerler bulunur.
6. Güne karbonhidrat yerine proteinle başlayın
Güne karbonhidrat yerine protein ile başlamak, kan şekerinin yükselmesini ve insülin aktivitesini (yağ depolama hormonumuz) önler. Aynı zamanda şişkinliği de önler. Tahılları ve kızarmış ekmekleri bırakın, güne iki haşlanmış yumurta, bir sebzeli omlet veya chia tohumu ve çilek içeren bir yoğurtla başlayın.
7. D3 Vitamin takviyesi
40 ve üstü yaşlarda hormonal değişiklikler, iştahınızı, grelin ve leptin hormonlarınızı etkileyebilir . Hem takviye edici D3 vitamini hem de ekstra yağsız protein, iştahınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.
8. Laktoz'dan uzak durmaya çalışın
Süt ürünleri de dahil olmak üzere şişkinliğe neden olan yiyecekleri tüketmekten kaçınmanız gerekir. Yaşlandıkça, vücudumuz laktozu verimli bir şekilde parçalayamaz. Bir şeyi verimli bir şekilde sindiremediğimizde, gaz ve şişkinliğe neden olur. Sütlü gıdalardan kaçındığınızda muhtemelen belirgin bir şekilde iyileşme göreceksiniz.
9. Tuzdan uzak durun
Beslenmenizde çok fazla sodyum olması, ödem ve şişkinliğe katkıda bulunur. Ayrıca ileri yaşta tansiyon sorununu da ortaya çıkarabilir. Tuz yüklü hazır yemeklerden ve özellile konserve yiyeceklerden kaçının.
10. Daha fazla Omega-3 alın
Pek çok sağlıklı yağ türü vücut yağınızı kaybetmenize yardımcı olabilir. Omega-3'ler bu süper güçlerin bir çeşididir. Her gün omega-3 bakımından zengin yiyecekler yemeye çalışın. Yumurta, yağlı balık, chia tohumu ve ceviz bazı iyi seçeneklerdir.
11. Her gün hareket edin
Kalp atış hızınızı artıran herhangi bir egzersizi yapmak, metabolizmanızı devam ettirecek ve yağ yakmanızı sağlayacaktır. Dışarı çıkamasanız bile evinizin koridorunda 30 dakikalık bir yürüyüşe çıkın ya da salonunuzda 10 dakikalık aralıklı bir egzersiz yapın.
12. Her öğününüze sebze ekleyin
Ne yerseniz yiyin, sebzelerle karıştırarak servis edin. Evde yaptığınız ızgara, börek vs mi ? Tabağınızı ikiye bölerek diğer yarısını buharda pişmiş sebzeyle doldurun. Sadece daha ağır yiyeceklerden en az yarı yarıya yiyip alacağınız kalorileri yarı yarıya azaltmak mümkün.
13. Stresi azaltmaya çalışın
Stres kilo yapar. Farkındalık pratiği yapın. 40+ yaşlarınızda stres bunaltıcı olabilir. İster çocuklarınız, ister diğer insanlarla ilgilenmek ya da iş hayatınız olsun, kendinize daha az zaman ayırıyor olabilirsiniz. Meditasyon, yoga, Tai Chi veya adrenalin ve kortizol gibi stres hormonu seviyelerini düşürmek için yapılan nefes egzersizleri, yağ depolamayı önler.
Meteoroloji yanıldı, Remzi Özdemir yanılmadı. Dolar'ın yeni yönünü açıkladı
"AKP döneminde kurulmuş en güçlü parti İYİ Parti"
Katar-Mısır boru hattı işte bu yüzden önemli
Meme kanserinde erken teşhisin önemi nedir?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Bebeklerde İshal hastalığının nedenleri nelerdir?