Karargahta olağanüstü toplantı

Karargahta olağanüstü toplantı

Karargahta olağanüstü toplantı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ kuvvet komutanlarıyla toplantı yaptı

Orgeneral İlker Başbuğ, Ümraniye soruşturması kapsamında bazı emekli generallerin ve muvazzaf subayların gözaltına alınmasının ardından kuvvet komutanlarını Genelkurmay Karargahı’na çağırdı.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başkanlığındaki 6 saat süren sürpriz toplantıda, emekli
subayların gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmelerin ele alındığı ve durum değerlendirmesi yapıldığı bildirildi.

Karargahta toplantı yapılırken komutanların eşleri de Ümraniye soruştırması kapsamında gözaltına alınan Milli Güvenlik Kurulu eski Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın eşi Güney Kılınç’ı ziyaret etti.

Genelkurmay’da sürpriz toplantı
Ümraniye soruşturması kapsamında bazı emekli generallerin ve muvazzaf subayların gözaltına alınması ardından Kuvvet Komutanları Genelkurmay Başkanlığı’nda toplandı. Genelkur-may Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un başkanlığında yapılan toplantıya Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç dışında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Işık katıldı. Emekli ve muvazzaf askerlerin gözaltına alınmasının ardından yapılan ve 6 saat süren toplantıda son gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi. 

Komutan eşlerinden Kılınç’ın eşine ziyaret
Bu arada, komutan eşleri de gözaltına alınan Milli Güvenlik Kurulu eski Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın eşinin evine ziyarete gitti. Edinilen bilgiye göre, Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları Genelkurmay Karargahında olağanüstü toplanarak yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, komutanların eşleri de gözaltına alınan Tuncer Kılınç’ın eşi Güney Kılınç’ın eşi Güney Kılınç’ın yanına gitti.

Yargıtay da konuyu incelemeye aldı
Yargıtay Başkanlar Kurulu, Ümraniye soruşturmasını değerlendirmek üzere bugün toplanacak. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yaptığı açıklamada, Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun bugün toplanacağını ve gündem maddelerinin Ümraniye soruşturması ile ilgili gelişmeler olduğunu belirtti. Gerçeker, değerlendirme sonunda, yazılı açıklama yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi.