Karadeniz yaylaları şifa kaynağı

Karadeniz yaylaları şifa kaynağı

Karadeniz yaylaları şifa kaynağı

Kaplıca ve tatlı suları romatizma dahil birçok hastalığa iyi geliyor. Aşırı sıcaklardan kaçıp serin bir tatil yapmak isteyenler de doğa harikası yüksek tepeleri tercih ediyor

Şifa dağıtan kaplıca suları ve olağanüstü doğası ile Karadeniz yaylaları, tatilcilerin ilk seçenekleri arasına girdi. Sıcaktan bunalan ve yeşillikler arasında huzur bulmak isteyenler de Karadeniz yaylalarına koşuyor. Karadeniz Bölgesi, dünyaca ünlü Ayder, Uzungöl, Bektaş, Kafkasör ve Kadırga yaylalarına ev sahipliği yapıyor. Bu yaylalar, temiz havası, kaliteli içme suyu ve romatizma ile cilt hastalıklarına iyi gelen sıcak su kaplıcaları ile tam bir şifa kaynağı.

Kadırga Yaylası
Gümüşhane’deki Kadırga Yaylası da, Tonya, Maçka ve Kürtün ilçelerinin kesiştiği noktada ve 2 bin 300 metre yükseklikte. Bektaş Yaylası Giresun’un güneybatısında Dereli ile Bulancak ilçelerinin sınırlarının kesiştiği yerde bulunuyor ve her yıl büyük ziyaretçi akınına uğruyor.

Romatizmalılar Ayder’e koşuyor
Doğu Karadeniz’in ilk turizm merkezi ilan edilen, bin 350 metre yükseklikteki Ayder’de şifalı içme suyu ve romatizmaya iyi gelen sıcak su kaplıcaları bulunuyor.