Kar geliyor

Kar geliyor

Kar geliyor

Yarından itibaren kış yeniden yüzünü gösterecek. Soğuk ve yağışlı hava 5 gün boyunca etkili olacak. Türkiye'nin bir çok bölgesinde kar yağışı bekleniyor 
  
Sıcaklıklar 6-7 derece düşecek. Meteoroloji, sel baskınlarına karşı da uyarıda bulundu.

Şubat ayının ilk haftasında bahar havası yaşayan Türkiye, bu hafta ılık havayla birlikte bol yağış aldı. Bugünden itibaren kış yeniden yüzünü gösterecek. Bugün Trakya’da kar yağışı görülecek. İstanbul’da bugün de devam edecek yağmur, pazartesi ve salı günü karla karışık yağmura dönüşecek. Balkanlardan gelecek soğuk hava beraberinde kar yağışı da getirecek. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar 6-7 derece düşecek ve birçok yerde kar yağışı bekleniyor, Muğla’da bile kar görülecek. Sıcaklık da pazardan itibaren bir hafta boyunca 5 dereceyi geçemeyecek.

 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında  görülecek fırtınanın gece yarısına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Marmara bölge geneliyle zamanla Kuzey Ege kıyılarında etkisini gösterecek kuvvetli rüzgarın ise yarına kadar süreceği tahmin ediliyor.Vatandaşların ve ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.