Kanadoğlu: Odaklığı tescillendi

Kanadoğlu: Odaklığı tescillendi

Kanadoğlu: Odaklığı tescillendi

Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Bu kararla, 10 üye AKP’nin laik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğunu kabul etti” dedi.


AKP’nin ‘odak’ olduğu artık tescillenmiştir

Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu, “Anayasa Mahkemesi, bundan sonra AKP’nin laik cumhuriyet aleyhine olacak hiçbir eylemini odak olma yönünden incelemez” dedi

Anayasa Mahkemesi’nin, AKP hakkındaki kapatma davasında, partinin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğunu kabul ettiğini ifade eden Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, artık bu aşamadan sonra ’odak olma’incelemesinin yapılmayacağını söyledi. Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkında verdiği kararı değerlendirdi. Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu kararla AKP’nin laik cumhuriyete karşı eylemlerin odağı olduğuna karar verdiğine dikkat çekti. Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin bundan sonra AKP’nin laik cumhuriyet aleyhine olacak hiçbir eylemini “odak olma” yönünden incelemeyeceğini belirterek, “Çünkü, Anayasa Mahkemesi’nin 10 üyesi AKP’nin laik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğunu kabul etmiştir. Bu, artık araştırılamaz bir gerçek olmuştur” dedi.

Artık araştırılmayacak
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma yönünde bir karar vermesini beklediğini ve bu nedenle sonuca şaşırdığını belirterek, “Bu kararı, demokrasinin zaferi olarak kutlamak yanlış. Çünkü, Mahkeme bu siyasi partinin laik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğuna karar verdi. AKP’nin bundan sonra laik cumhuriyet aleyhine yapacağı eylemleri araştırılmayacak ve odak olma durumu tespit edilen parti hakkında kapatma davası açılabilecek” diye konuştu.

‘Kılıç siyasi gibi konuştu’
TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk da Ayvalık’a bağlı Alibey (Cunda) Adasında gelişmeleri değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın yaptığı konuşmayı “pek uygun bulmadığımı” dile getiren Cindoruk, şunları söyledi: “Çünkü Anayasa Mahkemesi dahil bütün mahkemeler kararlarıyla konuşurlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın o uzun konuşması yadırganacak bir konuşmaydı. Oldukça siyasi mesajlar içeriyordu. Anayasa yargıçlarının daha bilimsel, daha hukuksal ve daha pasif olmaları gerekiyor. Oylarıyla, kararlarıyla zaten gereğini söylerler.” (ANKA)