Kamptan geldi serbest kaldı

Kamptan geldi serbest kaldı

Kamptan geldi serbest kaldı

Beş yıl terör kampında kaldı şimdi serbest
Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK’ya ait kamplarda 5 yıl kalan İ.Ö, uygulanan etnik pişmanlık hükümlerini  duyduktan sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkında terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan sanık İ.Ö, tahliye edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık İ.Ö, son savunmasında terör örgütü kamplarında yaşadıklarını anlattı. Terör örgütü PKK’ya 2002 yılında katıldığını belirten İ.Ö, “Örgüte bir nevi kandırılarak katıldım. Kamplarda askeri ve siyasi eğitim aldım. Silahlı eyleme katılmadım. Bir süre sonra yaptığımın hata olduğunu anladım ve kaçmaya karar verdim” dedi.

Kaçmak isteyen çok

Terör örgütü PKK içerisinde son yıllarda örgütten ayrılmak isteyen çok sayıda teröristin bulunduğunu ifade eden İ.Ö, duruşmada şunları söyledi: “Örgüt, kaçma düşüncesi olduğunu tahmin ettiği üyelerini yakın takibe alıyor. Benim teslim olmamda Türkiye’de etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması etkili olmuştur. Ben etkin pişmanlık hükümlerini kampta radyodan duydum.” Mahkeme heyeti, hakkında TCK’nın “terör örgütü üyesi olmak” suçundan 15 yıl hapis istemiyle dava açılan sanık İ.Ö’nün, TCK’nın “herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin gönüllü olarak örgütten ayrılıp güvenlik güçlerine teslim olan kişi etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanır” hükmünü içeren 221. maddesi kapsamında tahliyesine karar verdi.

TBMM Adalet  Komisyonu toplantısına DTP’li Adalet Komisyonu Üyesi Ayla Akad Ata da katıldı.

Bakan Şahin: 221’in önemli işlevi var
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Adalet Komisyonu toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Burada  gazetecilerin 301. maddede yapılacak değişikliğin içeriği konusundaki sorularına cevap vermeyen Bakan Şahin, TCK’nın 221.mddesine yönelik bir soruya ise “o gündemimizde yok. 221’in şu haliyle bile önemli bir işlev yerine getirdiğini düşünüyorum” karşılığını verdi.

301’de sona yaklaştık
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili değişikliğin, teklif olarak da Meclis’e sunulabileceğini söyledi. Bakan Şahin, TBMM’de gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu şöyle cevapladı: “Gündemde olan TCK’nın 301. maddesiyle ilgili değişiklik çalışmaları, iki yıla yakın bir süredir devam ediyor. Yapmış olduğumuz çalışmalarda artık sona yaklaştık. Bu hafta Cuma günü dar çerçeveli bir çalışma daha yaparak son şeklini verebileceğimizi düşünüyorum. Daha sonra da bunu Başbakanlığa sevk edebileceğimiz kanaatindeyim. Bakanlar Kurulunda tabii ki görüşülür, tartışılır. Ocak ayı içinde TCK’nın 301. maddesiyle ilgili değişikliği, TBMM’nin gerçekleştirebileceği kanaatindeyim.”