Kahve güzel kokusu ve muhteşem tadıyla çoğumuzun vazgeçilmezi. Bir çoğumuz kahve içtikten sonra telvesini atarız oysa o telve günlük hayatta o kadar çok işimize yarar ki.
SAÇIN DOKUSUNA KATKI VERİYOR
Kahvenin kafein içeriği, tembel sabahlarınıza enerjik bir başlangıç vermek için yeterlidir. Ayrıca, ılımlı olarak tüketilmesi şartıyla, antioksidan özellikleri saç sağlığı üzerinde etkilidir. Kahve çekirdeklerinde bulunan antioksidanlar ve aminoasitler, saçın dokusunu önemli ölçüde güçlendirir. Kahve, vücuttaki kan akışını arttırır, kollajen üretimini tetikler, bu da hem saçlarınız hem de cildiniz için harikalar yaratabilir.
DOĞAL VE ORGANİK BİLEŞENLER
Piyasada saçı daha parlak ve sağlıklı hale getirme iddiasında bulunan birçok marka mevcut, ancak saçınızda doğal, organik bileşenleri kullanmak, kimyasal bazlı olanlardan daha iyi sonuçlar alabilmeniz için her zaman daha iyidir.
KAHVE SAÇ MAKİNESİ BÖYLE YAPILIYOR
Türk kahvesi, ekspresso, çözünebilir kahve veya herhangi bir kahve çeşidi olabilir. Yağlı bir saça sahipseniz, kahve saç maskesi yapmak için yalnızca öğütülmüş kahve ve su gerekir. Eğer kuru saç yapınız varsa, kahve saç maskesi için 2 yemek kaşığı kahveye, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek kullanmanızı uzmanlar öneriyor.
Koyu bir macun oluşana kadar malzemeleri iyice karıştırın. Tamamlandığında ellerinizi biraz ıslatın ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca dairesel hareketlerle saç diplerinize hafifçe masaj yapın. Başınızın her tarafına uygulayın ve bittiğinde normal şekilde yıkayın.
SAÇIN RENKLERİ PARLIYOR
Özellikle sarışınlar saçlarının uçlarına kahve uygulayarak saçlarının rengini açabilir. Esmerler ve kumrallar ise saçlarına kahve sürdüğünde daha parlak olduğunu görecektir.
Altını ve Dolar'ı bilen adam şimdi de konut ve otomobil fiyatlarının ne olacağını açıkladı
Berat Albayrak gitti Dolar'da stres bitti mi?
TÜİK'in açıkladığı veriler memurun cebini böyle etkiliyor. Prof. Dr. Esfender Korkmaz açıkladı
Jeoloji uzmanı Oğuz Gündoğdu açıkladı: Bu deprem beklenen İzmir depremi değil
Kanser hastaları nasıl beslenmeli?
Bebeklerde en sık görülen hastalıklar