Kafkaslarda yeni dönem işareti

Kafkaslarda yeni dönem işareti

Kafkaslarda yeni dönem işareti

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştiğini savunan Cumhurbaşkanı Gül, Kafkaslarda yeni bir durumun olabileceği sinyallerini verdi.  

Yeni dönem yaz sonrası 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erivan’a gitmesini ’tarihi ziyaret’olarak nitelendirdi. Financial Times gazetesine konuşan Gül, Ermenistan konusunda iki ülke arasında zaman zaman ilişkileri normalleştirme çabaları bulunduğunu, ancak bu çabaların Ermenistan ziyaretinin ardından hız kazandığını söyledi. Bu ziyaretin bir Türk Cumhurbaşkanı’nın ilk kez Erivan’a gitmiş olması nedeniyle çok önemli olduğunu savunan Gül, o zamandan beri de telefon ve diğer iletişim yollarıyla ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda karşılıklı kesin bir anlayışın olduğunu ifade etti. “İkili ilişkiler vasıtasıyla normalleşmeye yönelik iyi bir anlayışa vardığımızı söyleyebilirim” diyen Gül, yaz döneminden sonra Kafkaslarda yeni bir durum olduğuna işaret etti.

Fırsat yılı olacak...

Kafkaslar ittifakı projesinden bahseden   Gül, “2009’un fırsat yılı olduğuna inandığını” ifade etti.


EVREN, ÇANKAYA’YA ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü’nde sabah saatlerinde gerçekleşen görüşmenin nedeni ve ne konuşulduğu konusunda bir açıklama yapılmadı.