Kadir Topbaş'a 2. suç duyurusu

Kadir Topbaş'a 2. suç duyurusu

Kadir Topbaş'a 2. suç duyurusu

SP İstanbul Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, belediye imkanlarını kullanarak seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kadir Topbaş hakkında savcılığa yeni bir suç duyurusu yaptı. 

Bekaroğlu’ndan Topbaş hakkında suç duyurusu
Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, büyükşehir belediyesi ile bağlı müessese ve iştirakleri hakkında, seçim yasaklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle İl Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulundu. Sirkeci’deki İl Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Bekaroğlu, Kadir Topbaş ve ilçe belediye başkanlarının devletin imkanlarını kullanarak propaganda yaptıklarını öne sürdü. İstanbul’un her yerinde, vatandaşın verdiği vergilerle yazılan afişlerin, pankartların asılı olduğunu, anlatan Bekaroğlu, şöyle devam etti:

Müteahhitler tanıtıyor
“Topbaş ’Belediyenin tüm tanıtım giderleri 60 milyon lira’ diyor. İstanbulluları yanıltıyor. Büyükşehirin tanıtımı için 60 milyon lira ayrılıyor ama bağlı kuruluşların bütçesinden onun 10 katı ayrılıyor. Bir de müteahhitlere yaptırılan tanıtımlar var. Bazı kalemler kaydırılarak müteahhitlere para aktarılıyor ve tanıtım yaptırılıyor.” Bekaroğlu, kısa bir süre önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ihale yolsuzluğu olduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.