Kadın tuzluğu Berberis bitkisi olarak da biliniyor. Tam bir C vitamini deposu ve çayının kesinlikle tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Halk arasında, karamuk, çoban ekmeği, diken üzümü, çoban tuzluğu, it tuzluğu, ekşimen, tavşan ekmeği gibi isimlerle de anılıyor. Peki yararlar neler? İşte o yararları:
Hazım bozukluklarını gideriyor
Öksürüğü kesiyor,
Diş çürümelerini ve ağız içi yaralarını iyileştiriyor.
Siyatik, romatizma ve eklem ağrılarını gideriyor.
Siroza karşı vücutta meydana gelen şişlik üzerine kullanılmakta.
Kuvvet verici,
Damar daraltıcı,
İştah açıyor,
Kusmayı önler
Harareti söktürüyor
Ateş düşürücü
İşitme hastalıklarında şifalı olduğu açıklanmıştır.
Kan dolaşımını düzene sokar.
Sıtmaya karşı iyileştirici etki yapar.
Müshil olarak kullanılmakta.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kansızlık,
Meme, bağırsak, akciğer, rahim kanserlerine karşı önleyici ve tedavi edici özellikleri vardır.
Kalp romatizmasına iyi gelir,
Sinir yorgunluğunu ve üzüntüyü giderir.
Anormal kalp çarpıntısına karşı etkisi vardır.
Karaciğerin işlevlerini düzenleyen en iyi ilaçlardan biridir.
Safra kesesi hastalıklarını iyileştirir.
Mideyi kuvvetlendirir
İrileşmiş dalağı küçültür.
Rahim iltihaplarında, bağırsak iltihaplarında,
Tümörleri bastırmakta, küçültmekte faydalıdır
Basur için iyileştirici etkiye sahiptir
NASIL KULLANILIR?
Hamilelerin kesinlikle tüketmemesi gereken Kadın Tuzluğu şöyle kullanılıyor:İnce kıyılmış kabuklardan 1 çay kaşığı yarım litre suda 10 dakika kaynatılıyor. Günde 4 defa yemeklerden önce birer çay bardağı içiliyor.