Kadın bankacı milyonlarla kayıp

Kadın bankacı milyonlarla kayıp

Kadın bankacı milyonlarla kayıp

4 gündür işe gelmeyen müşteri temsilcisi F.E.1 milyon 357 bin doları zimmetine geçirdiği iddiasıyla aranıyor

Antalya’da bir bankada müşteri temsilcisi olan kadını, bir müşterinin 1 milyon 357 bin dolarını aldığı iddiasıyla polis arıyor. F.E’nin (35), üç gün önce, ABD’de yaşayan bir müşterisinin banka şubesine gelmesi üzerine, rahatsızlandığını söyleyerek bankadan ayrıldığı ve bir daha işe dönmediği belirlendi. Antalya polisi banka çalışanı ve eşinin kaybolması üzerine geniş çaplı soruşturma yürütürken, F.E’nin çalıştığı bankada da inceleme başlatıldı.

ABD’de oturan müşteri
Banka müfettişleri, F.E’nin işlem yapmaya yetkili olduğu hesaplardan birinin içinin boşaltıldığını, hesap sahibinin ABD’de yaşayan Türk müşteri M.T. olduğunu belirledi. Bir işi için ABD’den Antalya’ya gelen ve parasını çekmek üzere 11 Kasımda banka şubesine gelen M.T’nin, bankaya uğramasıyla F.E’nin karıştığı iddia edilen 1 milyon 357 bin dolarlık zimmet ortaya çıktı.  M.T’nin hesabındaki paranın, bu yılın mart, nisan ve mayıs aylarında üç parça halinde çekilerek, hesabın tamamen boşaltıldığını saptadıkları öğrenildi. Polisin ilk tespitlerine göre, F.E’nin üç ay önce evlendiği, bir beldede plaj işletmeciliği yapan eşi S.E’nin de 11 Kasım tarihinden bu yana kayıp olduğu belirlendi.

Yurtdışına çıkma yasağı
Kayıp çift hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Polisin bankacı F.E. ve eşi S.E’nin yakalanması amacıyla geniş çaplı araştırma yürüttüğü bildirildi.