Kabine Toplantısı başladı

Kabine Toplantısı başladı

Son dakika... Son dakika... Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Yaklaşık bir aylık aradan sonra toplanan Kabine, yoğun bir gündemle Beştepe'de bir araya geldi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ediyor.

Yeni atanan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da toplantıya katılıyor.

EKONOMİK GÜNDEM ÖNE ÇIKIYOR

Toplantının odak noktasının ekonomi olması bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte yılın ikinci yarısında uygulanacak memur maaş zammı netleşecek. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı oranları da belirlenecek.

Toplantıda, tasarruf tedbirleri ve en düşük emekli maaşına yapılacak zammın yanı sıra yeni vergi düzenlemesi ve enflasyonla mücadele stratejileri de ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE YARGI PAKETİ GÜNDEMDE

Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi terörle mücadele operasyonları olacak.

9'uncu Yargı Paketi'nin son durumu ve bölgesel gelişmeler de masaya yatırılacak. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes sağlama çabaları da değerlendirilecek.

TEMMUZ'DA DİPLOMASİ TRAFİĞİ YOĞUNLAŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri gerçekleştirecek.

Bu ziyaretlerde ele alınacak konulara ilişkin çalışmalar, ilgili bakanlar tarafından kabinede sunulacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla göreve getirilen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da kabine toplantısına katılıyorlar.

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-1.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-2.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-3.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-4.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-5.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-6.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-7.jpg

kabine-toplantisi-basladi-yenicag-8.jpg

kabine-001.jpg

kabine.jpg