İtfaiye aracıyla okul servisi görevinden etti

İtfaiye aracıyla okul servisi görevinden etti

İtfaiye aracıyla okul servisi görevinden etti

Bingöl’de çocuğunu itfaiye aracı ile yaz okuluna gönderen Belediye İtfaiye Müdürü Ayhan Kişeçok, görevinden alındı 

Yıllık izinde olan Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Kişeçok, bir hafta önce İtfaiye Müdürlüğü’ne telefon açarak, oğlunun yaz okuluna bırakılmasını istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin,  yaz okuluna bırakılmak üzere itfaiye aracına binen Kişeçok’un oğlunun görünce, soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma sonucunda, Kişeçok’un daha önce de oğlunu itfaiye aracıyla okula bıraktırdığı belirlenerek, görevden alınmasına karar verildi. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, göreve geldiğinden bu yana birim amirlerinin performanslarını takip ettiğini ve performansı düşük olanları değiştirdiğini belirtti.

Mevzuata uymayan sonucuna katlanır
Atalay, “Bu arkadaşın performansını uzun zamandır takip ediyorduk. Performansı düşüktü. Yaşanan bu olay da bardağı taşıran son damla oldu. Kaldı ki başarılı bir personel dahi olsaydı belediye aracını özel işlerinde kullandığı için yine görevden alırdık” diye konuştu. Başkan Atalay, herkesin mevzuaat ve etik kurallara uyması gerektiğini, uymayanların sonucuna katlanacağını söyledi. Bu arada, Bingöl İtfaiye Müdürlüğü’ne Gıyasettin Gürsaçtı’nın atandığı öğrenildi.(AA)

Kurallar uygulandı
İtfaiye Müdürü Ayhan Kişeçok’un oğlunu itfaiye aracıyla yaz okuluna göndermesinin ardından soruşturma açıldı. Kişeçok’un daha önce de oğlunu itfaiye aracıyla okula bıraktırdığı belirlendi.