NEDEN KEREVİZ YENİLMELİ
Karaciğer enzim fonksiyonu ve kötü yağ birikimi düzeylerinde iyileşme sağlıyor. Ayrıca kerevize özel kokusunu veren fitalid maddesi karaciğeri koruyor. Kerevizdeki apium molekülü mide zarını iyileştiriyor. Kalori açısından son derece düşük değere sahip kereviz, lipit (yağ) metabolizmasını düzenlemeye yardımcı oluyor.
Bu nedenle kilo vermeyi de kolaylaştırıyor.
Ayrıca yüksek su ve elektrolit içerdiğinden su kaybını önleyebiliyor.
Kereviz tohumu, içerdiği bileşikler sayesinde sindirim sistemi ve üreme organlarındaki bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele edebiliyor.
Gastrik asit seviyelerini de kontrol altına aldığı biliniyor.
Yüksek su ve lif içeriği sayesinde sindirim sistemini destekliyor.