İstanbul'u kundaklamaya devam ediyorlar

İstanbul'u kundaklamaya devam ediyorlar

İstanbul'u kundaklamaya devam ediyorlar

Eminönün'de bir otobüs bir otomobil

Dün gece TEM bağlantı yolu Sütlüce-Halıcıoğlu otobüs durağı civarında park halindeki şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan 34 UE 6129 plakalı otobüs, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından benzin dökülerek yakıldı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, otobüs kullanılamaz hale geldi.

Ayrıca Eminönü Hacıkadın Caddesi üzerinde park halindeki Fiat marka otomobil saat 00.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Fatih itfaiyesi tarafından kısa sürede söndürülen yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Gazi Mahallesi'nde bir minibüs

Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda, park halinde bulunan bir minibüs kimliği belirsiz kişiler tarafından benzin dökülerek kundaklandı. Ateşe verilen minibüsün alev alev yandığını gören sahipleri ve vatandaşlar, yangına kendi imkanlarıyla müdahale etti. Yangın vatandaşlar tarafından söndürülürken, bölgeye gelen polis ekipleri inceleme başlattı. 

15 günde 45 araç yakıldı

15 gün içinde İstanbul genelinde 45 araç kundaklandı. Araçları kimlerin yaktığı hala bilinmezken,  polis, kundaklama olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürüyor. 

İstanbul'da geniş güvenlik önlemleri

İstanbul halkının korkulu rüyası haline gelen kundaklama olayları nedeni ile polis ekipleri, İstanbul genelinde güvenlik önlemlerini artırdı. Ekipler, kendi bölgelerinde bulunan bütün benzin istasyonlarına giderek, vatandaşların bidon ile benzen istemeleri durumunda karakollardan yazılı izin aldıktan sonra satış yapılması konusunda uyarıda bulundu. 

Polis ekipleri, meydana gelebilecek olayların önüne geçebilmek için çeşitli yerlerde oluşturdukları uygulama noktalarında, araçlar ve şahıslar üzerinde detaylı arama yapıyor. Yapılan aramalarda üzerlerinde kimlik bulunmayan şahıslar ve polis tarafından araması olan şahıslar, gözaltına alınıyor. Ekipler, ara sokaklarda seyir halinde gezerken, yolda yürüyen şüpheli şahısların da üzerlerini arıyor.

Adana'da da 3 araçak kundaklandı

Adana'da gece geç saatlerde 3 araca atılan molotof kokteyli paniğe neden oldu. Bir anda alev alan araçları söndürmek isteyen vatandaşlar, yoğun çaba sarf etti.

Olay, Onur Mahallesi 98 ve 86 numaralı sokaklarda gece 00.30 sıralarında meydana geldi.
Kimliği tespit edilemeyen 2 şahıs, plakasız bir motosikletle 98 sokak içerisinde park halinde bulunan Kenan Bostancı'ya (29) ait 01 YN 882 plakalı otomobili ateşe verdi. Daha sonra 86 sokağa geçen şahıslar, burada da toplu taşımacılık yapan Zülfikar Arslan'a (43) ait 01 UV 475 plakalı ve Cuma Kardeşoğlu'na ait 01 UV 247 plakalı minibüsleri ateşe verdi. 

Patlamayı duyarak dışarı çıkan vatandaşlar, araçlarının yandığını görünce kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı. Ancak alevlerin giderek büyümesi ile olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, araçları kısa sürede söndürdü. Meydana gelen olay sonrası mahallede ikamet eden vatandaşlar büyük panik yaşadı. 

Görgü tanıklarından alınan eşkaller doğrultusunda çevrede geniş çaplı araştırma yapan polis ekipler, plakasız motosikletli 2 şahsın peşine düştü. Kısa süreli kovalamaca sırasında duvara çarparak duran şahıslar, motosikleti bırakarak yine Onur Mahallesi 36 sokak içerisinde kayıplara karıştı. 

Olay yerinde motosiklet ve terliklerini bırakan şahısların yakalanması için polis soruşturma başlattı.

Erdoğan 'Cezasız kalmayacak'

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, kundaklama olaylarıyla ilgili olarak gerekli önlemlerin alınacağını belirterek, “Araçların sahiplerinin ne günahı var. Bu araçları yakan insanları bağışlamak olur mu? Benim vatandaşımın canına ve huzuruna kastedenlere güle güle diyemeyiz” dedi.

Muammer Güler ivatandaşlardan yardım istedi

İstanbul Valisi Muammer Güler ise vatandaşlardan yardım isteyerek “İstanbullular; evlerinin, iş yerlerinin, sokaklarının bulunduğu yerlerde şüpheli durum veya şüpheli kişilerle ilgili polisi bilgilendirmek suretiyle yardımcı olsunlar. Kimliklerini açıklamalarına gerek yok” dedi.

Güler,  “Bir çete midir, bir bölücü örgüt müdür, bir grup mudur, psikolojik rahatsızlığı olan biri midir, arkadaş grubu mudur, bunların hepsi değerlendiriliyor. Çünkü geçmişte bunlarla ilgili çok değişik ihtimaller de oldu. Bunların araştırmasını yapıyoruz.” dedi.