İSTANBUL’DA ZABITA TERÖRÜ

İSTANBUL’DA ZABITA TERÖRÜ

İSTANBUL’DA ZABITA TERÖRÜ

Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta memurlarının, Bakırköy’de bir işportacıyı dövdüğü, müdahale eden vatandaşlara da meydan dayağı attığı iddia edildi

Bakırköy sahilindeki balıkçı barınağının bulunduğu yerde saat 18.00 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olan zabıta ekibi kaldırımda satış yapan bir işportacıyı uyarı yapmadan dövmeye başladı. Olay yerinden bisikletiyle geçen bir vatandaş zabıtaya tepki gösterice zabıta memurları bu defa bisikletli vatandaşı da darp edip, biskletini 4 metre aşağıda yer alan balıkçı barınağının bulunduğu yürüyüş yoluna fırlattı. Bisikletin atıldığı yerde bulunan vatandaşlar da zabıta memurlarına tepki gösterdi.

Sopalarla geri döndüler
Zabıta ile vatandaşlar arasında bir süre yaşanan tartışmanın ardından zabıta ekibi olay yerinden ayrıldı.  Yaşanan olaydan kısa bir süre sonra 4 araçla tekrar olay yerine gelen sivil ve resmi zabıta memurlarından oluşan bir grup, iddiaya göre barınakta bulunan görevlilere ve vatandaşlara yanlarında getirdikleri sopa,  biber gazı ve demirlerle saldırdı. 

Olaya büyük tepki var
Adeta meydan dayağına dönen saldırıda Bakırköy Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Müfit Ç. başta olmak üzere yaklaşık 15 kişi vücutlarının ve suratlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi olan yaralılardan bazıları kısa süreli iş göremez raporu alırken bir kısmı da ayakta tedavi altına alındı. Saldırı sırasında barınaktaki yürüyüş yolunda olan vatandaşlar da olaya tepki gösterdi.


Seyyar satıcılar ile vatandaşlar sebepsiz yere saldırıya uğradıklarını söylediler.