İstanbul’da fırtına dehşeti

İstanbul’da fırtına dehşeti

İstanbul’da fırtına dehşeti

Saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtınada Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenler, Avcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Şişli, Sultanbeyli ve Maltepe başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde 115 binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar, park halindeki araçlar ile çevre binalara zarar verirken, 11 ağaç da devrildi.

Direk yıkıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle 2 trafoda yangın çıktığı, 47 trafik kazası meydana geldiği, Cebeci-Mescidi Selam istikameti hattındaki enerji direğinin bir binanın çatısının üzerine devrilmesi sonucu hatta enerji sağlayan kabloların koptuğu ve Sultançifliği-Cebeci-Mescidi Selam hattında tramvayın çalıştırılamadığı belirtildi. Reklam ve uyarı tabelalarının da devrildiği fırtınada, Üsküdar Büyük Çamlıca’da yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir radyo vericisi direği yıkıldı. Fırtına nedeniyle Yalova-Yenikapı, Yalova-Pendik, Kartal-Yalova feribot seferleri yapılamadı. Bolu’da şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve işyeri ile yapımı sürdürülen ilköğretim binasının çatısı uçtu.

Şiddetli rüzgar, birçok binanın çatısını uçurdu. Çatıdan uçan parçalar çevre binalara zarar verdi. Büyük Çamlıca’da 100 metre uzunluğundaki bir radyo vericisi direği yıkıldı.

İstanbul’da saatteki hızı 101 km’yi bulan fırtına nedeniyle 115 binanın çatısı uçtu, 2 trafoda yangın çıktı ve 47 kaza meydana geldi

Hava sıcaklığı 8 derece azalacak
Türkiye, yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, yurdun iç ve batı kesimlerinde yağışla birlikte 6 ila 8 derece azalacak. Marmara ve Ege’de etkisini gösteren rüzgar, tüm yurtta güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli iç ve batı bölgelerde kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Amasya ve Çorum’da dün etkili olan sağanak yağış, kuzey ve iç kesimlerinde bugün de devam edecek.