İstanbul Finans Merkezi'nde yangın!

İstanbul Finans Merkezi'nde yangın!

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alan BDDK'nın bulunduğu katta yangın çıktı.

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) da bulunduğu katta yangın çıktı.

Yangının ardından personelin tahliye edildiği aktarıldı.

YANGIN İDDİASI

Gazeteci Meliha Okur, sosyal medya hesabından yangına ilişkin ''Finans Merkezi'nde Halkbank eksi 4. Katta yangın çıktı. Personel eve gönderildi. BDDK buraya taşınmıştı. BDDK çalısanları da eve gitti.'' bilgisini aktardı.

meliha-okur.jpg

YANGINA HABERLERİ İÇİN 'YALAN' İDDİASI

Öte yandan gazeteci Burak ütücü ise "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) yangın çıktığı haberleri doğru değil. BDDK'nın bitişiğindeki Halkbank binasının dördüncü katında ufak bir yangın çıkıyor. Halkbank da personeline güvenlik gerekçesiyle, "Bugün gelmeyin uzaktan çalışın" diyor. BDDK da otoparkları ortak olduğu için güvenlik gerekçesiyle, personellerine uzaktan çalışılmasını tebliğ ediyor." sözleriyle yangın haberlerinin yalan olduğunu ifade etti.

tucu.jpg

BDDK NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 23 Haziran 1999 tarihinde 23734 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan, Türkiye'deki bankacılık sektörünün düzenleyici ve denetleyici otoritesidir.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren bağımsız bir kurumdur. Bankacılık sektöründe düzenleyici ve denetleyici rolüyle, bankaların sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde işlemesini sağlamak, finansal istikrarı korumak ve tüketicilerin haklarını korumak gibi önemli görevleri bulunmaktadır.

BDDK NE İŞ YAPAR?

Kurumun görevleri arasında bankacılık sektörünün sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde işlemesini sağlamak, bankaların sermaye yeterliliğini ve risk yönetimini denetlemek, finansal istikrarı korumak, tüketicilerin haklarını korumak, bankalar arası rekabeti teşvik etmek, finansal piyasaların etkin işleyişini sağlamak ve sektördeki suistimal ve haksız rekabeti engellemek yer almaktadır. Ayrıca, denetimine tabi kuruluşlar da belirlenmiş olup, bu kuruluşların faaliyetlerini denetlemek ve düzenlemek de sorumlulukları arasındadır.