İşsizden satılık böbrek

İşsizden satılık böbrek

İşsizden satılık böbrek

Adıyaman’da yaşayan Mahmut Vural’ın hayatı, geçirdiği trafik kazasının ardından karardı. 10 yıldır işsiz olan Vural borçlarını ödeyebilmek, çocuklarına bakabilmek için böbreğini satıyor

Amerika’da başlayan ve tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de etkisini giderek artıran ekonomik kriz, borç batağındaki insanların ilginç kurtuluş yolları bulmalarını da neden oluyor. Bunlardan biri de Adıyaman’da yaşayan üç çocuk babası Mahmut Vural... 10 yıldır işsiz olan Vural, biriken borçlarını ödeyebilmek ve üç çocuğu ile eşi için başlarını sokacak bir ev alabilmek için, böbreğini satışa çıkardı. Mahmut Vural’ı bu derece umutsuzluğa ve sıkıntıya düşüren olaylar ise 1981 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından yaşanmaya başlandı. Kazanın ardından iş bulamayan Vural, “İşsizlikten bunaldım, kolumu kullanamadığım için kimse bana iş vermiyor” diyor. Beş aydır ev kirasını ödeyemeyen, hastalanan çocuklarına ilaç dahi alamayan Vural, “Ev sahibim, ya kirayı getir ya da evden çık diyor. Elektrik ve su borcumu ödeyemedim” diye konuştu.

Kirayı ödeyemezse sokakta kalacak
Vural şöyle devam etti: “Ağır iş yapamıyorum. Sonunda böbreğimi satılığa çıkardım. Bir arkadaş 60 bin TL vereyim dedi. 60 bin TL’ye karşı canımı veriyorum. Olmaz dedim. Bu parayla çocuklarım ve eşim için bir ev satın almak istiyorum. Çocuklarım için yaşıyorum. Böbreğimi satma konusunda benim hayatım söz konusu. Ben iyi bir gün göremedim bari çocuklarım görsün.” (İHA)

Mahmut Vural, çocukları Berfin (7), İrem (5) ve Tuba (1,5) için bazen mecburiyetten hamallık bile yaptığını söyledi. Evlere te-mizliğe giden Asiye ise “Eşimin böbreğini satmasından yana değilim ama mecburuz. Bir sıcak ekmek alamıyoruz” diye konuştu.