İsrail Savunma Bakanı Lübnan'a saldırıların devam etmesini onayladı

İsrail Savunma Bakanı Lübnan'a saldırıların devam etmesini onayladı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırıların devam etmesine onay verdiği açıkladı.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yoav Gallant'ın, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile bir araya geldiği belirtildi.

Yapılan görüşmede, Gallant ve Halevi'nin öğleden sonra Beyrut'ta Hizbullah'ın komutanlarından Muhammed Hüseyin Surur'un hedef alındığı saldırıyı gözlemlediği ifade edildi.

Öte yandan Gallant'ın, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırılara devam edilmesini onayladığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant'ın, bu onayının, Hizbullah ile ateşkes konusunun gündeme geldiği bir süreçte gerçekleşmesi dikkati çekti.

İsrail ordusu, öğleden sonra Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut'taki saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail ordusu da Beyrut'taki saldırıda Hizbullah'ın silahlı insansız hava aracı (SİHA) biriminden sorumlu komutanı olduğunu öne sürdüğü Surur'un öldüğünü duyurmuştu.

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, düzenlenen hava saldırılarında 679 kişi ölldü. Bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi ise yerinden oldu.