İsrail dünyayla dalgasını geçiyor

İsrail dünyayla dalgasını geçiyor

İsrail dünyayla dalgasını geçiyor

Günde 3 saatlik ateşkes!
* Tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de soykırıma girişen İsrail, bomba atmaya her gün 3 saat ara vereceğini açıkladı! Dünkü saldırılarda 10’u çocuk 22 kişi daha katledildi. Fransa ve Mısır, İsrail’i koşullu da olsa ateşkese ikna için devreye girdi.


ATEŞKES OYUNU
Gazze’de soykırımı yapan İsrail, ateşkes adı altında günde 3 saat saldırılara ara verme kararı alarak tüm dünyayla dalga geçti

Terörist devlet İsrail’in Gazze’ye denizden, karadan ve havadan başlattığı ’soykırımı operesyonu’ 12. gününde de sürdü. Tanklar, piyadeler, istihkam birlikleri ve istihbarat birimleri ile karadan genişletilen saldırılarda dün 40 nokta hedef alındı. 10’u çocuk, toplam 22 kişi daha katledildi. Bombardımanlarda 30 ev ve bir mescit yerlebir olurken, Refah’ta da denizden açılan ateşte iki ev enkaz haline geldi.

Bilanço ağır
Böylece saldırılarda ölenlerin sayısı 680’e, yaralıların sayısının da çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 3075’e ulaştı. Soykırımı tüm şiddetiyle sürdüren İsrail dün garip bir karar aldı. Ordu sözcüsü Avital Leibovich, ordunun hergün 3 saat Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı. Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını iddia etti.

Şeytani plan
’Üç saatlik ateşkesi’ askeri uzmanlar, şeytani plan olarak değerlendirdi. Verilen arada da saldırıların süreceğine dikkat çeken uzmanlar, dünya kamuoyunun bu oyunla kandırılmak istendiğini kaydetti. Bu arada İsrail’in Gazze’nin merkesine girmeyi planladığı belirtildi. ’Nihai aşama’olarak gösterilen planı Başbakan Ehud Olmert’in güvenlik kabinesinin dün toplanarak ele aldığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler, bombalanan okulda silahlı grupların bulunduğu iddiasını yalanladı. BM yetkilisi Chris Gunnes, “Okulda silahlı kişlerin bulunmadığına yüzde 99,9 kani olduk” dedi. İsrail’in, önceki gün Hamas’ın mevzilendiğini  bahane ederek bombaladığı okulda çoğu çocuk 40 kişi hayatını kaybetmişti.


Güvenlik Konseyi sadece toplandı!
BM Güvenlik Konseyi’nde sona eren Gazze toplantısında İsrail birçok ülke tarafından eleştirildi ve bir an önce askeri operasyonlarını durdurmaya çağrıldı. Konsey’de yaklaşık 4.5 saat devam eden toplantıya başkanlık eden Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, derhal bir ateşkes sağlanması ve Hamas’ın roket saldırılarını sona erdirmesi gerektiğini söyledi.

Kıyımı durdurun
Toplantıda söz alan Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail’in, Gazze Şeridi’nde katliam yaptığını söyleyerek, İsrail’in yıkım makinasının öldürmeye devam ettiğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice de, ABD’nin Gazze’deki durumdan derin endişe duyduğunu ve şiddeti durdurmak için uğraştığını savundu. Rice, Abbas yönetiminin Gazze’de kontrolü yeniden sağlaması gerektiğini de belirterek “Amacımız Gazze’deki hayatın normale dönmesi” dedi.


Sarkozy’nin önerisine ‘koşullu evet’
Fransa lideri, İsrail ve Filistin’in ateşkes önerisini kabul ettiğini söyledi. Ancak taraflardan
farklı açıklamalar geldi
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, İsrail ile Filistin yönetiminin, Gazze için Fransız-Mısır ateşkes planını kabul ettiğini açıkladı. Parlamentoda konuşan Sarkozy, ateşkes önerisinin barış getireceğini umduğunu söyledi. Ancak İsrail ve Hamas’tan Sarkozy’yi yalanlar türden açıklamalar geldi. İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev, Fransa-Mısır girişimini memnuniyetle karşıladıklarını ve başarılı görmek istediklerini belirtti.

Görüşmeler sürüyor
Bu inisiyatif temelinde görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Sözcü Regev, sürdürülebilir bir ateşkesin Hamas’ın silahları bırakmasına bağlı olduğunu dile getirdi. Başbakan Ehud Olmert’in ofisinden yapılan açıklamada ise ateşkes önerisinin ’koşullu’ kabul edildiği belirtildi ve sükunetin Hamas’ın kendilerine yönelik yaptığı roket saldırılarını durdurmasına bağlı olduğu savunuldu. Bir Hamas yetkilisi de, Mısır’ın önerisinin halen tartışılmakta olduğunu söyledi.


Hamas muhatap değil
Fransa ve Mısır’ın ateşkes planına göre, Hamas, muhatap alınmıyor. İsrail 8 gün içinde Gazze’den çekilecek. 4 ya da 5 gün içinde Mısır ile İsrail arasında sınırların güvenliği konusunda bir anlaşmanın sağlanacak. Suriye lideri Beşşar Esad, Hamas’a İsrail’e roket saldırılarını durdurması için baskı yapacak.


Tahran’dan diplomatik atak
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını durdurulmasını engellemek amacıyla 22 temsilcisini Avrupa ve Asya ülkelerine gönderdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, elçilerin, siyonist rejimin saldırılarına karşı devreye sokulduğunu belirtti.


Rusya, Meşal’le temasa geçti
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus yetkili Aleksandır Saltanov’un Suriye’de sürgünde yaşayan Hamas’ın siyasi lideri Halid Meşal ile görüştüğünü açıkladı. Görüşmede Saltanov’un, Hamas ile İsrail arasındaki meselenin siyasi ve diplomatik yollardan çözülmesinin gerektiğini vurguladığına dikkat çekildi.

 

‘Saddam olsaydı izin vermezdi’
Irak’ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin’in eski yardımcılarından İzzet İbrahim El Duri, Saddam iktidarda olsaydı İsrail’in Gazze’ye saldırı başlatmaya cesaret edemeyeceğini söyledi. El Duri, barbarca saldırıların, Saddam Hüseyin’in yokluğunun doğal sunucu olduğunu belirtti.

Hizbullah: Hamas’ı bitiremezler
 Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, aşure günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, tüm ihtimallerin “gerçek ve mümkün olduğunu” belirterek İsrail’i uyardı ve “Hamas’ı yok edemezsiniz, Hizbullah’ı yok edemezsiniz. Katliama karşı her türlü fedakarlığa hazırız” dedi.


Zevahiri: Katliam Obama’dan hediye
El Kaide’nin iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri, ABD’nin 44. Başkanı seçilen Barack Obama’nın, Gazze vahşetini durdurmak için hiçbir şey yapmadığını söyleyerek, “Müslümanlara yönelik haçlı seferi var. Saldırı Obama’nın görevine başlamadan önce İsrail’e verdiği hediyedir” dedi.


Siyonizme meydan okuyan tek adam
Katil devlet İsrail’in Gazze’de estirdiği terör karşısında ABD, BM, Arap ülkeleri ve Avrupa Birliği suspus otururken Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’den sert bir tepki geldi. Gazze’de soykırımı yapıldığını belirten Chavez,  İsrail’in Caracas büyükelçisini çalışanlarıyla birlikte sınır dışı etti.

Soykırımından yargılanmalılar
Chavez, “Şu anda Gazze’de olup bitenler soykırımın ta kendisidir. Artık İsrail ve ABD Başkanı Lahey’de soykırımdan yargılanmalıdır” dedi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada sınırdışı emrinin İsrail büyükelçisine ulaştırıldığı belirtildi. İsrail de Venezuela’ya karşı misillemede bulundu. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, “Biz de karşılık olarak Tel Aviv’teki Venezuela Büyükelçiliğinin maslahatgüzarını sınır dışı edeceğiz” dedi.


Çek kanlı ellerini Gazze’den
İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma dünyanın dört bir yanında tepkiler sürüyor. Meksika, Almanya, Lübnan ve Brezilya’da toplanan binlerce kişi Gazze’de yaşanan vahşeti kınadı. Göstericiler, “Çocuk katili İsrail, çek kanlı elini Gazze’den, hepimiz Filistinliyiz” sloganları attı. İsrail’e destek olan ABD ve BM Güvenlik Konseyi’ni de protesto eden göstericiler, İsrail bayraklarını yaktı.