İsrail askerlerinden çocuklara köpekli işkence

İsrail askerlerinden çocuklara köpekli işkence

İsrail askerlerinden çocuklara köpekli işkence

İsrail askerlerinden çocuklara işkence!
Dünyanın görmezden geldiği İsrail ordusunun katliamı son hızıyla devam ederken, işkence komitesinin raporunda da Filistinlilere karşı yapılan insanlık dışı uygulamalara dikkat çekildi
İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik kadın çocuk demeden yaptığı katliam, uluslararası kamuoyunun gözüne kulağına ilişmezken, Filistinli sivillere yapılan işkencelerden İsrailliler de rahatsız oldu. İsrail’da hazırlanan rapor katliamın boyutunu da ortaya koymuş oldu. İsrail’deki İşkence Karşıtı Komite, İsrailli askerlerin, gözaltındaki Filistinlilere rutin olarak kötü muamelede bulunduğunu, ordu ve yasa uygulayıcılarının kötü muameleleri görmezden geldiklerini belirtti. Komiteni raporunda , İsrail askerlerinin arananların yakalanmasıyla ilgili operasyonlarda  ve  tutuklamalar sonrasında kötü davrandığını bildiren 90 Filistinlinin ifadesine yer verdi.

İnsanlık dışı uygulama

Haziran 2006 - Ekim 2007 dönemindeki olayları ele alan raporda İsrail ve uluslararası yasaların özel koruması altında bulunması gereken küçük yaştakilerin bile kötü muameleye maruz kaldıkları belirtilirken, askerlerin küçüklere özenle muamele etmediklerine dikkat çekilereki, onların güçsüzlüklerinden yararlandıkları ifade edildi.

 

Aşağılama ve korkutma taktiği
Raporda, İsrail ordusu kötü muamele iddialarını görmezden gelmekle suçlanırken, yasa uygulayıcılarının nadir olarak bunları soruşturduklarına yer verildi. İşkence Karşıtı Komite’nin raporunda, İsrail Savunma Bakanlığı, Kamu Müfettişleri Bürosu ile İsrail parlamentosu da (Knesset) durumu neredeyse tamamen görmezden gelmekle itham edildi. Raporda, İsrail ordusunun 2000 yılından bu yana Batı Şeria’da yürüttüğü operasyonlarda genellikle köpekleri kullandığı belirtilirken, köpeklerin, gözaltındakileri veya tutukluları hem aşağılama hem de korkutma niyetiyle kullanıldığına yer verildi.