Isparta faciası yargıda

Isparta faciası yargıda

Isparta faciası yargıda

Isparta’da Atlasjet uçağının teknik hata nedeniyle düştüğü iddiasıyla, Boeing firması aleyhine açılan dava Chicago’da görülüyor.

Atlasjet Havayolları’nın İstanbul-Isparta seferini yapan ve 57 kişinin hayatını kaybettiği MD83 tipi yolcu uçağının Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurca bölgesi yakınlarında teknik hata nedeniyle düştüğü iddiasıyla, Boeing firması aleyhine açılan dava Chicago’da görülmeye başlandı.

22 Şubat’a ertelendi
Cook County Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, mağdur avukatları Manuel Ribbeck, William Moylan ve John Vick ile Boeing firmasının avukatları katıldı. Dava, Boeing firmasından istenilen dosyanın tamamlanması için 22 Şubat’a ertelendi. Avukatlardan Manuel Ribbeck, bir uçak kazasında mağdur olan tarafın her zaman kazanacağını belirterek, “Bu tip durumlarda milyonlarca dolar tazminat ödenir” dedi.

Yüklü tazminat

Avukat Manuel Ribbeck, Türkiye’deki insanlar için de aynı olacağını düşündüklerini belirterek, “Bu kazada 50 kişiden fazla bir mağdur olduğu düşünülürse, 200 milyon dolar civarında bir tazminat almayı umuyoruz. Davaya sıkı bır şekilde hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu. Dava avukatları Manuel Ribbeck, William Moylan ve John Vick, duruşma öncesi ve sonrasında durum değerlendirmesi yapmak üzere Cook County Mahkemesi kütüphanesinde biraraya geldi.

Avukatlar Manuel Ribbeck, William Moylan ve John Vick, durum değerlendirmesi yapmak üzere Cook County Mahkemesi kütüphanesinde biraraya geldi