İspanya’da modern kölelik iddiası

İspanya’da modern kölelik iddiası

Avrupa’nın en büyük sera kompleksine sahip İspanya’nın Almeria kentinde köle kullanıldığı iddia ediliyor.

DW’nin haberine göre çoğunluğu Kuzey Afrikalılardan oluşan 90 binden fazla kişinin çalıştığı ve ‘’Plastik Denizi’’ olarak adlandırılan söz konusu seralarda, işverenler, işçileri köleleştiriyorlar.

Sera kompleksinden köle olduklarını belirten ve hiçbir hakları olmadığının altını çizen bazı çalışanlar, hiçbir zaman sahip olamayacakları aileleri ve geleceklerini düşünmek için uyuşturucu kullandıklarını söylüyorlar.

Uyuşturucu kullanmadan burada yaşayamayacaklarını da aktaran çalışanlar, çaresiz olduklarını belirtiyorlar.

165 kare mille Avrupa’nın en büyük serası olan komplekste yılda 3,5 milyon ton ürün elde ediliyor. Avrupa pazarının başlıca tedarikçisi olan seraya her yıl binlerce Afrikalı çalışmaya geliyor.

Çalışma izinleri olmadıkları için çalıştıklarını belirten işçiler, kötü muameleye maruz kaldıklarını belirtiyorlar. Ücretler konusunda da sömürüldüklerini söyleyen çalışanlar, çok düşük ücretle uzun saatler boyunca çalıştırıldıklarından dert yakınıyorlar.

Konuyla ilgili soru yöneltilen sera sahiplerin biri ise kendisinin çalışanlarına adil ücret ödediğini söylerken, bütün meslektaşlarının aynısını yapmadığını da kabul ediyor.