CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada ıspanaktan zehirlenme vakalarına ilişkin açıklamada bulundu.
Kimyasal ilaç kalıntıların görmezden gelindiğini ve denetimin yetersiz olduğunu ifade eden Gürer, "Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi" ifadelerini kullandı.
AKP iktidarları sayesinde ne yediğimizi, ne içtiğimizi bilmez hâle getirildiğimizi ifade eden CHP’li Gürer, “Dana eti diye at, eşek, domuz eti yedirilmesine; sütsüz peynir, karışık yağ, boyalı gıdalar ile bozuk gıdaların piyasalarda satılır olmasına alıştırıldık. Yıllardır aynı tarlalardan karışmayan zehirli otlar nasıl oldu da bu kez toplanıp pazara geldi?” ifadelerini kullandı.
"KİMYASAL İLAÇ KALINTILARI GÖRMEZDEN GELİNDİ"
CHP Milletvekili Gürer, ithal diye gelen ürünlerde de sorunların olduğunu ve kirlenen ve kimi yerde içinde canlı yaşamayan sularla sebze üretilip yıkanmasının da AKP iktidarları döneminde ne yazık ki olağan sayıldığına dikkat çekerek, “Kimyasal ilaç kalıntıları görmezden gelindi. Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi?” dedi.
Gürer, yetkililerin yapmış olduğu açıklamaların inandırıcılıktan uzak olduğunu söyleyerek, “Yıllardır aynı tarlalardan karışmayan zehirli otlar nasıl oldu da bu kez toplanıp pazara geldi? Açıklamalar inandırıcı gelmiyor. Ispanak dahi dile geldi, haber veriyor. İktidar bir an önce düzenli, sürekli, gerçekçi denetimleri artırmalıdır. Parasını ödeyip aldığımız ürünlerle sağlığımızla oynanmasın. Gerekli önlemleri alması için Tarım Bakanlığına çağrıda bulunuyorum” dedi.