İslam karşıtı film Hollanda’yı karıştırdı

İslam karşıtı film Hollanda’yı karıştırdı

İslam karşıtı film Hollanda’yı karıştırdı

Hollanda’da aşırı ırkçı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in  İslama ve Kur’an-ı Kerim’e hakaret ettiği belirtilen kısa metrajlı filmine karşı tepkiler sürüyor. Hollanda medyasında sürekli gündemde olan 15 dakikalık “Fıtna” isimli filmin yarın internetten yayınlanacağı belirtildi. Müslümanlar ve sivil toplum örgütleri, yayınlanmasıyla birlikte ülkedeki Müslüman toplumunu rahatsız edecek ve iç huzuru bozabilecek filmin gösterilmemesini istiyor.
Amsterdam’da yaşayan Afrika kökenli Müslüman liderlerden Musa Abdül, Geert’in “Fıtna” ile nefret tohumları ekeceğini belirterek, “Burada Müslümanlar Hollandalılarla barış ve uyum içinde yaşıyor. Şimdi hiçbir şey yokken, Müslümanlar niçin böyle bir filmle kötüleniyor?” diye konuştu.

Çatışmalar çıkabilir
Amsterdam Belediye Meclisi’nin üyesi Songül Akkaya ise, Wilders’in reklam peşinde olduğunu söyledi. Filmin internetten de olsa yayınlanmasının halk arasında bölünmelere yol açacağını belirten Akkaya, “Etnik kökenli çatışmalar çıkabilir. Türkler, böyle bir oyuna gelmeyecektir ancak bu ülkede çok farklı milletlerden Müslümanlar yaşıyor. Saygı ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak bir dini inanca saldırdığınızda toplumun büyük bir kesiminden tepki görürsünüz. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Lütfen provokasyonlara karşı dikkatli olun” şeklinde konuştu.