Isınma turunda Şener’e sevgi gösterileri...

Isınma turunda Şener’e sevgi gösterileri...

Isınma turunda Şener’e sevgi gösterileri...

AKP’den istifa ettikten sonra ilk gezisini Konya’ya yapan Abdüllatif Şener’e ilgi büyük oldu. 

Şener’e AA karartması
AKP’den istifa ettikten sonra ilk gezisini Konya’ya yapan Abdüllatif Şener, burada 800 araçlık bir konvoyla yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılandı. Beraberindekilerle birlikte şehir turu atan Şener’e, sloganları destek verildi. Ancak Şener’in programını sıkı takip altına alan Anadolu Ajansı, haberleri içerisinde,  ne Şener’i karşılayan kalabalık hakkında, ne de eski Bakan’a gösterilen sevgi konusunda tek satırlık bir bilgi bile vermedi. Ayrıca tüm yerel basında yeralan konvoy resimlerine de devletin ajansı tarafından karartma uygulandı.

Yabancıya satış sıkıntı olacak
Abdüllatif Şener, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmada ise AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi. Özellikle ülkenin stratejik kurumlarının yabancılara satılmasına karşı olduğunu vurgulayan Şener, Dünya’daki sermaye stokunun 150 trilyon dolar olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Birkaç ay önce Rus Devlet Başkanı Putin, kendi ülkesindeki 20 sektöre yabancıların girişini yasakladı.Bunu sadece değil diğer ülkelerde yapıyor. Stratejik tesisler yabancılara satılamaz deniliyor. Alman, Hollanda, Rus ve diğer yöneticiler için halkı önemli de Türkiye’nin yöneticileri için Türk halkı önemli değil mi? Önemli olması gerekmiyor mu? Elbette gerekiyor. Ekonominin yabancılaşması sürecini yaşıyoruz. Şuan için sorun çıkmayabilir. Yürekten inandığım birşeyi söylüyorum bu anlayış Türkiye’nin en büyük sıkıntısı ve sorunudur. Mutlaka bunun aşılması gerekir.”


Teşkilatlanmaya hız verdi
Yeni Oluşum Hareketi’nin lideri eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AKP’den istifa etmesinin ardından parti çalışmalarını hızlandırdı. Konya gezisinde karşılaştığı ilgiyle büyük moral kazanan Şener, bir taraftan da tüzük ve program hazırlıklarını sürdürüyor. Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu bir grup tüzük ve program üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Başta Ankara olmak üzere yeni oluşum için büro tutulmaya başlandı. Yeni oluşum için şu ana kadar 15 büro tutulduğu öğrenildi.