İşi çığrından çıkardılar

İşi çığrından çıkardılar

İşi çığrından çıkardılar

AKP Aydın İl Başkanı’nın, Erdoğan için ’İkinci peygamberimiz gibidir’ dediğini öne süren MHP’li Oktay Vural, “Herkes haddini bilsin” dedi.

Haber: Sümeyra YILMAZ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim mitinglerinde ’Son Osmanlı Padişahı’, ’Davos Fatihi’ gibi benzetmeleri yapılan ve ’2. Atatürk’pankartları açılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bir de peygamber benzetmesinin yapıldığını söyledi. Vural, AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in 14 Kasım 2008’de yaptığı bir konuşmada “İkinci Peygamber gibidir” dediğini öne sürdü. Oktay Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Başbakan Erdoğan’ın kendisine bir takım sıfatların yakıştırılmasından ayrı bir haz duyduğunu savundu. Daha önce Erdoğan’a eski ABD Başkanı Bush’un “BOP eşbaşkanı” görevini verdiğini hatırlatan Vural “Daha sonra Davos çıktı, Fatih oldu. Sonra da Padişah oldu, Atatürk’le ilgili pankart açıldı. Doğrusu, ’Sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mısın, AKP Genel Başkanı mısın, nesin sen’diye sorma ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

Ses kaydını dinletti
AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in 14 Kasım 2008’de yaptığı bir konuşmanın kaydını dinleten Vural, İl Başkanı’nın Erdoğan için “Biz Başbakanımızın aşığıyız. Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir” dediğini kaydetti. İl Başkanı’nın konuşmasının CD’lerini de basın mensuplarına dağıtan Vural, Eser’in 29 Mart seçimlerinde taltif edilerek İl Genel Meclisi birinci sıradan aday gösterildiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan’a “Sen kimsin Sayın Başbakan” diye seslenen Vural, şöyle konuştu: “Sen kimsin ki peygamberimize, el uzatacak kadar onun adını alacak, mukayese ettirecek kadar bu milli manevi değerlerimizin içini hortumluyorsun. Yeri geldiği zaman iktidarı için partisi için ’Papaz elbisesi bile giyerim’ diyen bir kimsesin. Bugün geldiğimiz bu noktada milli manevi şahsiyet abidelerimizle mukayese edecek kadar gözlerini hırs bürümüş. Bunlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz.”
“Kimse dil uzatamaz”
Türkiye’de yıpratılmadık milli ve manevi şahsiyet kalmadığını kaydeden Vural Peygamber’e kimsenin dil uzatmaya hakkı olmadığını söyledi. Savcıları göreve çağıran Vural, şunları söyledi: “Türkiye demokratik bir ülke midir, değil midir? Ne sultanısın sen. İşsiz kalan yoksul bıraktığın gönüllerin mi, yoksa böyle inanç değerlerimizin içini boşaltanların gönüllerinin sultanı mısın? Burası Tayyiban cumhuriyeti değil. Uyarıyorum bir daha milli ve manevi şahsiyetlere, peygamberimize dil uzatanlar hadlerini bilsinler.”


Gökçek’in gideceği gün yakındır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in ses kaydını gazetecilere dinletti.

Oktay Vural, basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili yeni iddialarda da bulundu. Su sayaçlarıyla ilgili Sanayi Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü’nün 2007 yılında İçişleri Bakanlığı’na yazı gönderdiğini ve 670 TL civarındaki rakamın tüketicilere külfet getirdiğini ve abonelerin mağdur edildiğini bildirdiğini söyleyen Vural, “Sanayi bakanlığı ’büyük külfet’diyor ancak soygun devam ediyor. İçişleri Bakanlığı bu konuda ne yaptı, Ankara Valiliği ne yaptı? Ankara’da niye zorunlu olarak ön ödemeli su sayacı takılıyor?” diye konuştu. “Gökçek’e ” ihtaren söylüyorum, işten el çektirilebileceğin günler yakın “ diye seslenen Vural, Melih Gökçek’in kendisiyle ilgili araştırma yaptırdığı iddiaları konusunda ise ” Yüreğin yetiyorsa çık televizyondan söyle. Mesaj gönderme. Ne istiyorsan sor. Evime gelip çay içebilirsin, gel sana acı kahve içireyim “ dedi.