Iraklı gazeteci Muntazar,suçu itiraf etmiş!

Iraklı gazeteci Muntazar,suçu itiraf etmiş!

Iraklı gazeteci Muntazar,suçu itiraf etmiş!

Avukatıyla görüştürülmeyen Muntazar, suçu itiraf etmiş!
Bush’a ayakkabı fırlatarak kahraman olan Iraklı gazeteci, halen ailesi ve avukatlarıyla bile görüştürülmüyor ama suçunu (!) itiraf ettiği açıklandı.
 

El Zeydi fırsat kollamış
ABD Başkanı Bush’a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazetecinin, eylemi geçtiğimiz yıl planladığı belirlendi

ABD Başkanı George Bush’a Bağdat ziyareti sırasında ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi’nin eylemi daha önce planladığı ortaya çıktı. El Zeydi’nin dosyasına bakan yargıç Diya El Kinani, “Soruşturmada El Zeydi, eylemi Bush’un 3 Eylül 2007’de Ramadi’yi ziyareti sırasında yapmayı planladığını, bu girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını, o günden bu yana yeniden plan yaptığını ve önüne çıkan ilk fırsatı da değerlendirdiğini itiraf etti” dedi.

Cesur ve kültürlü
El Kinani, El Zeydi’nin soruşturmada, olayın bu boyuta ulaşacağını tahmin etmediğini, Bush’u hedef aldığını, salonda kendisine vuran korumalar hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti. Yargıç El Kinani, gazetecinin avukatı aracılığıyla yaptığı kefaletle tahliye talebine ilişkin olarak şunları söyledi:  “El Zeydi’nin hareketi suç sayıldığından ve cezası 15 yılı bulabileceğinden reddettik. Tahliye talebini reddetmemizin en önemli sebebi de, soruşturmanın selameti ve gazetecinin can güvenliğinin sağlanmasıdır. Soruşturma sırasında El Zeydi’nin, kültürlü ve cesur bir insan olduğunu gördüm.” Gazetecinin, ölümle sonuçlanmayan saldırıyla suçlandığını ifade eden El Kinani, Bush’tan ya da Irak hükümetinden herhangi bir şikayet gelmediğine de dikkati çekti. Şimdiye kadar ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyen El Zeydi’nin, kendisini savunacak heyetin başkanı olan Avukat Diya El Sadi ile yarın görüşeceği belirtildi.

Onunla gurur duyuyoruz
Gazeteci Muntazar El Zeydi’nin ailesi, oğullarının serbest bırakılması için gösteri yaptı. Cezaevinin bulunduğu “yeşil bölge” önünde oturma eylemi yapan gazetecinin kızkardeşi Ümmü Saad, “O kötü bir şey yapmadı, tam tersine herkesi sevindirdi. Onunla gurur duyuyoruz” dedi.