İngiltere’de ırk cinayet

İngiltere’de ırk cinayet

İngiltere’de ırk cinayet

İngiliz ırkçılığına Türk kurban
Londra’da yaşayan 17 yaşındaki Ethem Çelebi, “Sen buralı mısın?” diyen bir grup tarafından tabancayla öldürüldü.
İngiltere’nin başkenti Londra’nın Stock Newington semtinde Ethem Çelebi adlı Türk genci, silahlı bir grup tarafından sırtından tek kurşunla öldürüldü. Türk göçmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı Stock Newington’daki bir sağlık merkezinde çalışan 17 yaşındaki Çelebi, olayın yaşandığı akşam, ikâmet ettiği sitenin önündeki duvarın üstünde arkadaşlarıyla otururken, iki saldırgan, yanlarına gelerek Türk gencine “Sen buralı mısın” diye sordu. Etem, “Evet” deyince silah çektiler.

Kaçarken vuruldu

Başarılı bir futbolcu olan genç kaçarken, arkasından kurşun yağdıran kapüşonlu saldırganlar, öldürücü kurşunu bir otomobilin arkasında sıktılar. Kimliği belirsiz katiller kaçarak izlerini kaybettirdi. Çığlıkları duyan Elazığlı baba Kemal Çelebi ile annesi Hayriye Çelebi, oğullarının imdadına koştu ancak talihsiz genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ambulans cinayetin işlendiği yere ancak bir saat sonra ulaşabildi.

Otomatik silah sesi

Görgü tanıkları Çelebi’ye sıkılan kurşunun ardından otomatik silahla art arda 5-6 el ateş edildiğini söyledi. İngiliz basını, İngiltere’nin amatör 3. lig takımlarından Leyton FC.’nin forvet oyuncusu olan Çelebi’nin televizyon yarışma programı X Factor ile ünlenen şarkıcı Leona Lewis’le yakın arkadaş olduğunu yazdı. Babası Kemal ve annesi Hayriye Çelebi’nin kollarında can veren Türk gencinin öldürülmesiyle ilgili haberi The Sun Gazetesi, birinci sayfa manşetinden verdi. Ethem Çelebi’nin cenazesinin, soruşturma belli bir noktaya geldikten sonra kaldırılacağı bildirildi. Çelebi, bu yıl Londra’da öldürülen 23. genç oldu.