İngiltere Türkiye’den Ilımlı islam talep etti

İngiltere Türkiye’den Ilımlı islam talep etti

İngiltere Türkiye’den Ilımlı islam talep etti

* Türkiye’de “Yeni Osmanlıcılık” ve “Hilafet” tartışmaları sürerken, ABD’nin, AKP aracılığıyla Türkiye’ye dayattığı “İlımlı İslam” modeli üzerinde ilginç bir gelişme yaşandı. İngillizler, Ankara’ya bir heyet göndererek, “Gelip bizim ülkemizdeki imamları da ılımlılaştırın” dedi! İngiltere’nin bu proje için tam 90 milyon sterlinlik bütçe oluşturduğu da açıklandı.


İngiltere’den ılımlı islam talebi
ABD’nin Türkiye’ye dayattığı ‘ılımlı İslam’ modeli konusunda ilginç bir gelişme yaşandı. Diyanet’i ziyaret eden İngiliz heyeti “ılımlı imamlar” istedi  


Türkiye’de Yeni Osmanlıcılık ve hilafet tartışmaları sürerken, ABD’nin AKP aracılığıyla Türkiye’ye dayattığı ılımlı İslam modeli üzerinde ilginç bir gelişme yaşandı. Hürrriyet’in haberine göre; bir İngiliz heyeti, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret ederek “İmamlarımızı ılımlılaştırın” talebinde bulundu.

İngiltere’dekiler radikal

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TBMM’de temaslarda bulunan İngiliz heyeti “İngiltere’deki imamların çoğunun Pakistan ya da Hindistan’dan geldiklerini son derece radikal İslami düşüncelere sahip olduklarını ve ılımlılaştırılmaları gerektiğini, bunu en iyi şekilde Türk imamlar tarafından yapılabileceğini” anlattılar.  Daha önce Almanya ve Fransa’daki imamların ılımlılaştırılmasında, Türk dini önderlerinin büyük katkıları olduğunu savunan heyet, “aynı uygulamanın İngiltere’de de yapılmasını” istediklerini dile getirdiler. Diyanetin, İngiliz heyetine, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında gerekli anlaşmanın sağlanması halinde, Türkiye’den İngiltere’ye camilerde görev yapmak ya da imamları eğitmek üzere imam gönderilebileceğini ilettiği belirtiliyor.

Şeker Hoca olarak tanınan Şeker Camii imamı
Celal Tilgen gibi modern imam istiyorlar.