İngiliz polisi psikopat

İngiliz polisi psikopat

İngiliz polisi psikopat

Gözetim altındaki çocukların kaburgalarına yumruk atıp, burunlarına alttan karate darbesi vuruyorlar.
Islah evleri ve polis merkezlerindeki çocuk birimlerinde görev yapan kişilerin, kendisini korumaktan aciz yaşta olan çocukları kontrol edebilmek adına rutin olarak fiziksel güç kullandıklarının tespit edildiği öne sürüldü.

Müffettiş rapor  hazırladı

Gazete, bu güç kullanımının tokat, parmak, el ve kol gibi uzuvları kırılma noktasına gelinceye kadar ters yönde bükmek, kaburgalara yumruk atmak ve burna alttan karate darbesi vurmak gibi yöntemlerle yapıldığını yazdı. Gazete iddialarını, çocuklarla ilgili birimin müffettişleri tarafından hazırlanan rapora dayandırdı.

Guantanamo benzetmesi

Müfettişlerin hükümete “acil önlem alınması” çağrısında bulundukları belirtildi. Haberde rapor yazarı Prof. Sir Al Aynsley-Green’in, çocuklar üzerinde şiddet ve güç kullanımının kabul edilemez olduğunu vurguladığına dikkat çekilerek, “Zavallı çocuklar yasa dışı sayılacak metotlarla terbiye edilmeye çalışılıyor. Biz çocuklarımıza Guantanamo’da bile kullanılmayan metotların kullanılmasına seyirci kalıyoruz” uyarısında bulundu.

BM’ye şikayet etti
2005-2006 döneminde 3006 kötü muamele vakasının 50’sinde dayak yiyen çocukların hastanelik oldu, diğer vakalar ise örtbas edildi. İngiltere’de Çocuk Haklarını Koruma İttifakı adıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun da İngiliz hükümetini devletin gözetimi altındayken kötü muameleye uğrayan çocukları koruyamamakla suçlayarak durumu Birleşmiş Milletler’e ilettiği bildirildi.