Otobura en iyi örneklerden biri olan ineklerin midesi 4 bölümden oluşur.
Bilim insanlarının araştırmalarına göre evrim sürecinde bitkilerdeki enerjiyi tam bir şekilde özümseyebilecek konumda evrimleşip dört mideli yapıya dönüştü.
Otoburların sindirim süreci karmaşık bir işlemdir. Farklı bitkileri sindirmek için farklı adaptasyonlara sahip olan ineklerin midesi, sindirim sürecini optimize etmek için dört bölümden oluşur:
Rumen: İneklerin sindirim sistemlerinin ilk bölümüdür. Büyük bir fermantasyon odası gibidir. İnekler, burada sindirim enzimlerini ve mikroorganizmaları kullanarak bitkisel lifleri parçalarlar.
Reticulum: Bu bölüm, rumene yakındır ve yiyeceklerin süzülmesine ve daha iyi parçalanmasına yardımcı olur.
Omasum: Omasum, su ve sindirim sıvılarının geri emilimini sağlayarak sindirilmiş yiyeceklerin daha fazla parçalanmasına ve besinlerin emilimine yardımcı olur.
Abomasum: Bu kısım, diğer hayvanların midesine benzer bir işlev görür. Asidik bir ortamda sindirim enzimlerinin ve mide asidinin etkisiyle proteinlerin sindirimini tamamlar.