İlköğretimde 100'lük not sistemine geçilecek

İlköğretimde 100'lük not sistemine geçilecek

İlköğretimde 100'lük not sistemine geçilecek

100’lük not sistemine geçildi
MEB'in ortaöğretimde geçen dönem başlattığı 100'lük not sistemi, ilköğretimde de uygulanacak. İlköğretimde her dersin yazılı sınavlarında en az üç soru sorulacak. Görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik, teknoloji ve tasarım dersleri dışındaki derslerden her dönemde en az bir kez ortak sınav yapılacak. İlköğretim 4. sınıftan başlamak üzere karnelerde öğrencilerin önceki sınıflardaki notlarının yıl sonu ortalaması görülebilecek.

* * *

Öğrenciler dikkat!

SBS’ye girecek öğrencilerin her dersten aldıkları not, yıl sonu başarı ortalamasını etkileyeceği için bütün derslere ağırlık vermeleri gerekiyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı uygulamalarla yeni eğitim yılında 15 milyon öğrenci ve 620 bin öğretmen yeni düzenlemeler ile karşılaştı. Bunlardan en önemlisi ise ilköğretimden liselere geçiş sistemine getirilen değişiklik oldu. Bu dönem son kez yapılacak OKS’nin yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavı’na bu yıl 6 ve 7. sınıf öğrencileri girecek. Öğrencilerin her dersten aldıkları not, yıl sonu başarı ortalamasını etkileyeceği için  bütün derslere ağırlık vermeleri gerekiyor. Ayrıca testlerde yabancı dil soruları da yer alacağı için öğrencilerin yabancı dil derslerine de gereken önemi vermeleri gerekiyor.

* * *


OKS bu yıl son kez yapılacak
SBS, 2008’den itibaren haziran ayı içinde ders yılı bitiminden sonra gerçekleştirilecek. Bu yıl son kez uygulanacak OKS ise 8 Haziran 2008’de yapılacak. 6. sınıflar 22 Haziran, 7. sınıf öğrencileri ise 29 Haziran’da SBS’ye girecek. SBS’de yöneltilecek soruların “bilgiyi değil, bilgiyi kullanmayı ölçen” sorulardan oluşması hedefleniyor. Sorular, öğrenci hangi sınıfta okuyorsa o yılın müfredatından hazırlanacak. İlköğretim 6. sınıflarda 80 soru, 7. sınıflarda 90 soru yöneltilecek.