İlk kez görüldü ekipler harekete geçti

İlk kez görüldü ekipler harekete geçti

Türkiye’de ilk kez 2014 yılında görülen tahripkar zararlı ve karantinada olan ‘Turunçgil uzun antenli böceği’, mayıs ayı ortalarında Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki çınar ağaçlarında görülürken ekipler harekete geçti.

Akçağaç, At Kestanesi, Kızılağaç, Huş, Gürgen, Turunçgil, narenciye, fındık, dağ muşmulası, kayın, elma, armut, erik, kavak, karaağaç, çınar, akasya ağaçlarını tahrip edebilen Turunçgil Uzun Antenli Böceği Muğla'da ortaya çıktı.

Ülkemize de yurt dışından gelen kereste ve süs bitkileri ile taşındığı tahmin edilen Turunçgil uzun antenli böceği ile mücadele ve önlem için plan oluşturmak üzere toplantı yapıldı.

Toplantıda bilgi alışverişinde bulunulurken, oluşturulan plana uygun biçimde; Muğla Büyükşehir Belediyesi müdahale edebildiği alanlarda konumlanan 15 enfekte çınar ağacını ilaçlayarak takibe aldı.

aw231609-04.jpg

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinden Biyolog Pınar Gitmez, mayıs ayı ortalarında Köyceğiz ilçesinde görülen tahripkar uzun antenli böceği için sorumluluk alanlarındaki 15 ağaçta tedbirleri aldıklarını ifade ederken, bu ağaçların takip edileceğini belirtti.

aw231609-03.jpg

"15 AĞACIN İLAÇLAMASINA BAŞLANILDI"

Gitmez, “Tahripkar zararlı karantina altında olan Turunçgil uzun antenli böceği Köyceğiz ilçemizde Mayıs ortalarında tespit edildi. Köyceğiz’in ana merkezinde, ana yol üzerindeki iki çınar ağacında tespite dildi. İlçe Tarım müdürlüğü diğer enfekte ağaçları araştırdı ve işaretledi. Ağaçlarda gövde kalınlıklarına uygun sayıda delik açıp ilaçlarla müdahale ettik. İlaç enfekte ettik. Üzerlerine macun ile kapattık ve etrafını sararak larvaların çıkışını önlemek istedik. Bu şekilde 15 ağacın ilaçlamasına başlanıldı. Takiplerini yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bu böceği gördüklerinde Büyükşehir, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber vermelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

aw231609-02.jpg

aw231609-01.jpg

İlgili Haberler