İktidara kredi kartı uyarısı

İktidara kredi kartı uyarısı

İktidara kredi kartı uyarısı

Tüketiciler Birliği, kredi kartı mağdurlarını görmezden gelen Başbakan’a seslendi: “Yasa önerimizi gündeme alın. Yoksa kredi kartı felaketiniz olacaktır”

Tüketici Dernekleri Federasyonu hükümeti uyardı:Kredi kartı felaketiniz olur. Başbakan’a seslenen TÜDEF: Geç kalmadan yasa önerimizi gündeme alın. Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, “ Ben kredi kartı mağduru kabul etmiyorum” diyerek sorumluluğu üzerinden atan Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra bankacılara önemli uyarıda bulundu: “Yasa önerimizi gündeme alın yoksa kredi kartları felaketiniz olacaktır.” Çetin, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in, bireysel kredilerde takibe düşen kişi sayısındaki artışın yüzde 62, takipteki borçlu kişi sayısının da 2 milyon 170 bin kişiye yükseldiğini açıkladığını anımsattı. Çetin, aylardır bireysel kredi ve kredi kartındaki tehlikeli gidişe dikkat çektiğini, bu konuda çözüm önerileri geliştirdiğini ve hazırlamış olduğu yasa önerisini TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere sunduğunu belirtti. Çetin, soruna asıl çözüm getirmesi gereken, yetkili olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın Türkiye’de kredi kartı faizlerinin normal olduğunu id
dia ettiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise “Ben kredi kartı mağduru kabul etmiyorum” dediğini ifade ederek şunları kaydetti:

40 milyon kişi  kredi borçlusu!
“TCMB ve Bankalar Birliğinin verilerine göre, tüketici kredileri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 84 artmıştır. Toplam tüketici kredisi miktarı 120 milyar TL, kredi kullanan kişi sayısı ise yaklaşık 10 milyon kişidir. Aile fertleri ile birlikte düşünüldüğünde 30-40 milyon kişi bankalara bireysel kredi borçlusudur. Hükümeti, yetkilileri ve bankacıları bir kez daha uyarıyoruz. Kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Çok geç olmadan tüketicilerin bireysel kredi borçlarının 24 ayda eşit taksitle ve yılda yüzde 3 faizle ödenmesi yasa önerimizi gündeme alın. Yoksa kredi kartları felaketiniz olacaktır.”