İktidar yürüşü başladı

İktidar yürüşü başladı

İktidar yürüşü başladı

Samsun’da büyük bir ilgi ile karşılanan Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, İktidara talıp olduklarını söyledi.

Türkiye silahsız işgal altında
Ülkenin yabancılar tarafından fiili olarak işgal edildiğini ifade eden Yurt Partisi lideri Tantan, “Türkiye’yi il il, ilçe ilçe dolaşarak milleti ayağa kaldıracağız” dedi

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye’de insanların cehalete, yoksulluğa ve yolsuzluğa mahkum edildiğini belirterek, bunun önüne geçilmesi için kolları sıvadıklarını söyledi. Tantan, halkla birlikte hareket edip, sokağa inme vaktinin geldiğini belirterek ilk hareketi Samsun’dan başlattı. Partisince düzenlenen bölge toplantısına katılmak üzere Samsun’a gelen Tantan, Türkiye’de insanların cehalete, yoksulluğa ve yolsuzluğa mahkum edildiğini savundu.

Arşivimiz yok
Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin gizli arşivlerinin ve sermayesinin halkın gözüne baka baka elinden alındığını iddia eden Tantan, “Türkiye’de sigorta şirketleri ve bankalar yabancılaştırıldı. Bankaların yüzde 80’i yabancılara satıldı. Arşivi elinde olmayan bir ülke nasıl yönetilecek? Hangi ekonomik yapıdan bahsedilecek? Elinizde arşiv yok, neye göre karar vereceksiniz? Onun için Türkiye silahsız işgal altındadır diyoruz. Onun için Türkiye kendi gücünü kullanamıyor ve bölgesinde etkin güç olamıyor. Halbuki Türkiye’de bunu yapabilecek imkan ve beyinler mevcut. Ama Türkiye silahsız işgal altında olduğu için, kendi hareket kabiliyetini, gücünü ve iradesini hakim kılacak sahiplenme duygusundan uzaklaştırıldı.” dedi.

Halka hizmet edeceğiz
Yurt Partisi olarak, Türkiye’deki “silahsız işgali ortadan kaldırmak ve insanların özgürce iradesini kullanabilmeleri için halk hareketi ile yola çıktıklarını ifade eden Tantan şöyle konuştu: ” Türkiye’yi il il, ilçe ilçe dolaşarak halkı bilinçlendirme çalışmasına start verdik. Milleti ayağa kaldıracağız. Önümüzdeki seçim sürecinde Türk halkının hizmetine cevap verebilecek bir yapılanmayı ve bu yapılanma içerisinde de bu ülkenin yetiştirmiş olduğu nitelikli evlatlarını, bu oluşuma dahil etmeyi amaçlamak üzere yola çıktık. Bugün Türkiye’de halkın beklentisine cevap vermesi gereken, bu ülke evlatlarının ülkesini ve halkını, düşünen bir siyasi yapının oluşması olduğu, artık geçmişten bugüne klasik anlamdaki siyasi anlayışların kendi ve yandaşlarının çıkarına göre değil, ülkenin ve halkın çıkarlarına hizmet edecek insanlardan oluşturma mecburiyeti ile Türkiye’nin karşı karşıya olduğu gerçeği her kesim tarafından ifade edilmektedir.”

Enfonmasyon savaşı
Bugüne kadar uygulana gelen siyasi tercihlerden dolayı Türk halkının tehlikeli olaylarla karşıya  kaldığını ifade eden Tantan, “Türkiye’deki siyasi anlayışın tıkandığını, şahsi koltuk ve gelecek kaygısı ile ülkenin ve halkın menfaatlerinin göz ardı edilir duruma gelindiğini söyledi. “Yüksek teknolojiden kaynaklanan imkan ve kabiliyetler bütün ülkeleri tehdit ediyor.” ifadelerini kullanan Tantan, bu tehdidin önlenmesi gerekirken, içteki ve dıştaki siyasi aktörler tarafından adeta Türk halkının zihinlerinin adeta kırbaçla dövülerek; “Bunu kabul edeceksin, buna uyacaksın, kabul etmez ve uymazsan çok şey kaybedeceksin’ denilerek enformasyon savaşına maruz bırakıldığını belirtti.