İki Şehit verdik

İki Şehit verdik

İki Şehit verdik

Teröristlerle girilen çatışmada Uzman Çavuşlar Sedat Damburacı ile Ali Çiftçi Şırnak’ta şehit oldu. Şehitler bugün memleketleri Mersin ve Gaziantep’te toprağa verilecek.

4 ay sonra baba olacaktı
Şırnak’taki hain saldırıda Şehit olan Uzman Çavuş Sedat Damburacı’nın acı haberi Mersin Mut ilçesi Güllük mahallesinde yaşayan ailesini yasa boğdu. Damburacı ailesi, 26 yaşındaki oğullarının çatışmada şehit düştüğü haberini sabah saatlerinde öğrendi.

Arkadaşlarıyla hasret giderdi
Acı haberi duyan baba Mehmet ve anne Fadime Damburacı, sinir krizleri ge
çirdi. Şehidin akrabaları baba evine akın ederken evde göz yaşı sel olup aktı. Acılı haberi duyan şehidin akrabaları da derin bir yasa büründü. Bu arada şehit Uzman Çavuş Sedat Damburacı’nın bir hafta önce iznini kullanmak için memleketi Mut’a gelerek ailesi, akrabaları ve arkadaşları ile hasret giderdiği öğrenildi. Evli olan şehit uzman çavuşun eşinin hamile olduğu ve 4 ay sonra baba olacağı bildirildi.

Şırnak’ta
15 gündür görev yapıyordu
Uzman Çavuş Ali Çiftçi’nin Şırnak’ta şehit olduğu haberi ise Gaziantep’teki babaocağına ateş düşürdü. Ali Çiftçi’nin, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine şehit olduğu haberini Garnizon Komutanlığı’ndan gelen askerler haber verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Arif Nacar ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilen baba Nacar, oğlunun şehit olmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

2 ay önce evlendi
Baba Arif Çiftçi, oğluyla önceki  akşam görüştüklerini belirtti. Türk Bayrağı asılan evlerinin önünde taziyeleri kabul eden baba Arif Çiftçi, “Oğlum telefonda ‘Çalışıyoruz, görev alanına gideceğiz. Hazır kıta bekliyoruz’ dedi. Türk’ün düşmanı kesilmez, çok olur. Şehit ailesi olduğumuz için gururluyuz. Bu vatan hepimizin vatanıdır, millet hepimizin milletidir. Birlik beraberlik içinde olmalıyız” dedi.Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Ali Çiftçi’nin 2 ay önce evlendiği öğrenildi. Şehit Ali Çiftçi’nin daha önce Kırklareli’nde görev yaptığı ve 15 gün önce tayininin çıktığı Şırnak’a gittiği belirtildi.