Geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren merkezi Kocaeli'de bulunan Anatolian Pars Group, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordatoya başvurdu.
2003 yılında kurulan Arı Arıtma ile sektöre giren grup, 2008 yılında Türkiye'nin ilk Lisanslı Çamur Kurutma Tesisi Bumerang'ı faaliyete geçirmişti. 2014'te Türkiye'nin ilk Sıvı Atık Bertaraf Tesisi'ni kuran Anatolian Pars Grorup son günlerde girdiği maddi sıkıntıları aşmak için Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.
3 AY MÜHLET VERİLDİ
Sözcü'nün haberine göre, başvuruyu inceleyen mahkeme, Anatolian Pars Group'a ait Umut Serdar Yalçın, Arı Arıtma İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Oğul Enerji Anonim Şirketi, RDF Kontamine Atık Bertaraf Ve Geri Kazanım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, SRF Entegre Atık Yönetimi Anonim Şirketi ve Zeus Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi.
3 aylık konkordato ilan eden grup şirketleri için nihai konkordato duruşması 15 Şubat'ta saat 14.30'da gerçekleştirilecek.
Anatolian Pars Group'un yönetim kurulu başkanı Umut Serdar Yalçın bir dönem Kocaelispor'da da yöneticilik yapmıştı.
ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI YAPIMINDA BULUNAN ŞİRKET DE KONKORDATOYA BAŞVURDU
Öte yandan bir konkordato başvurusu da Üçüncü havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapılara da imza atan inşaat şirketi DSG İnşaat'tan geldi.
DSG İnşaat üçüncü havalimanının bir bölüm kaba inşaatını, ince inşaatını ve asma tavan işlerini yapıyordu.
İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 12 Kasım 2018 tarihli kararına göre DSG İnşaat konkordato başvurusunda bulundu. DSG İnşaat’ın başvurusunu değerlendiren mahkeme şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.
Dekorasyon ve duvar – zemin kaplamaları sektöründe faaliyet gösteren DSG inşaat birçok bilinen marka ile işbirliği yaptı. DSG inşaat ofis, otel, rezidans gibi büyük projelerin alt yüklenicisi olarak görev alıyordu.