İhracatçı: Kutsal iş için hutbe istiyoruz

İhracatçı: Kutsal iş için hutbe istiyoruz

İhracatçı: Kutsal iş için hutbe istiyoruz

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) “Kutsal bir iş yapıp ülkeye döviz kazandırıyoruz. Ahlaklı insan ve kalite konulu hutbe okutulsun” diyerek, Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’na başvurdu. Bakan, konuyu Diyanet’le görüşeceğini söyledi.   

İhracatçı hutbe istedi!
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) “Kutsal bir iş yapıp ülkeye döviz kazandırıyoruz. Ahlaklı
insan ve kalite konulu hutbe okutulsun” diyerek, Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’na başvurdu
Ekonominin can damarlarından olan ihracata hutbe desteği geliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu’ndan üretimde kalite, ihracat ve ihracatçılarla ilgili vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla camilerde hutbe okutulmasını talep etti. Büyükekşi, TİM Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu’nu ziyaretinde, kaliteli mal üretimi için öncelikle üretimde çalışan kişilerin işlerini iyi yapması gerektiğini belirterek, “Ahlaklı, dürüstinsan işinin hakkını verir. İnsanların işlerini iyi yapması, kaliteli üretimkonusunda camilerde, okullarda insanlar bilinçlendirilebilir” dedi.İhracatın en önemli unsurunun “kalite” olduğunu vurgulayan Büyükekşi,İslam dininde özellikle kalitenin ve işin hakkını vermenin öneminin anlatıldığınıkaydetti.İhracatçıların “Kutsal bir iş yaptığını” ve ülkeye döviz getirdiğinianlatan Büyükekşi, Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla camilerde bu konularlailgili hutbe okutulabileceğini söyledi.

“Diyanet’le konuşurum”
İslam dininin hayatın her alanıyla ilgili olduğunu, bunun içinde ihracat ve ithalatın da bulunduğunu belirten Yazıcıoğlu, hutbe talebini Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle konuşacağını söyledi. Yazıcıoğlu, “Zaman zamandeğişik konular arasında bu tür konular da işlenebilir. Bunlar hayatın bir parçası ve ülkenin önemli konusu” dedi.