İhale mafyasına darbe

İhale mafyasına darbe

İhale mafyasına darbe

Muğla’da ‘rüşvet alıp vermek’
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ŞubeMüdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 10 ay boyunca yapılan istihbarat çalışmalarının ardından ihale mafyasına yönelik eş zamanlı düzenlediği “Cemre” operasyonunda 19 kişi yakalandı. Zanlılar, Emniyet’teki işlemlerinin ardından  “Suç işlemek amacıyla örgüt oluşturmak”, “rüşvet vermek ve almak” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından adliyeye sevk edildi.

8’i serbest kaldı

İfadeleri alınan ve aralarında Muğla Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı ile 4 personelin de bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Muğla polisi,  8 Ocak’ta, 15 ayrı noktaya operasyon düzenlemiş, aralarında Muğla Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı ile 4 personelin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi Emniyet’teki ifadesinin
ardından serbest bırakılmıştı.

Dosyalar incelemede
Polis, soruşturma kapsamında zanlıların ticari bağlantıları ile banka hesaplarının yanı sıra aralarında Marmaris’in Okluk Koyu’nda bulunan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’nin tadilatı ihalesinin de olduğu 31 ihale dosyasını incelemeye almıştı.