İçme suları kontrol altında

İçme suları kontrol altında

İçme suları kontrol altında

Sular kontrol altında!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son tartışmalar üzerine sadece Ankara ve İzmir’de değil 81 ilde suların arsenik seviyelerinin yeniden kontrol edileceğini açıkladı

Bakan Akdağ, Hekimevi’nde düzenlediği basın toplantısı sonrası gazetecilerin içme suyu konusundaki sorularını yanıtladı. Akdağ, belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, vatandaşın sağlığını tehdit eden en küçük bulgunun üzerine gittiklerini belirterek, bu konudaki hassasiyetlerinin en üst düzeyde olduğunu vurguladı. Bakan Akdağ şöyle konuştu: “AB normlarına göre suda bulunması gereken en yüksek arsenik oranı 10 mg/lt. Kızılırmak suyundaki arsenik oranı ise 4 mg-/lt’dir.  Sadece Ankara ve İzmir’de değil 81 ilde arsenik seviyelerini tekrar kontrol ettiriyoruz.” İzmir’de sularda yapılan analizlerde içme ve kullanma sularının standartta belirtilen  10 mg/lt arsenik limit değerlerinin altında kaldığı açıklandı.


+++++

Melen suyunda kirlilik alarmı

İstanbul’a Düzce’den getirilen ve son 5 aydır su ihtiyacının yüzde 4’ünü karşılayan Melen suyu alarm veriyor. Düzce’de Melen suyuna çöp ve sanayi atıkları karışıyor. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çevre Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine uyarılarda bulunduklarını ama sonuç çıkmadığını belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise “İstanbul’un suyu İstanbulluların rahatça kullanabileceği nitelik ve özellikte” diyor.