İçişleri Fener'i mercek altına aldı

İçişleri Fener'i mercek altına aldı

İçişleri Fener'i mercek altına aldı

Bakan Atalay açıkladı
Fener’e mercek
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP’li Oktay Vural’ın önergesi üzerine Deniz Feneri Derneği’nde denetim çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bir önergeyi cevaplayan Bakan Atalay, Dernekler Denetçileri’nin Türk Deniz Feneri’ni
incelemeye aldığını açıkladı

Haber: Salim YAVAŞOĞLU
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye’de faaliyet gösteren Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ilgili olarak basında yer alan haberler üzerine dernekler denetçilerinin inceleme başlattığını söyledi. Bakan Atalay, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın Almanya’da asrın yolsuzluğu olarak nitelendirilen Deniz Feneri e.V davasıyla
ilgili soru önergesini yanıtladı. Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ilgili olarak basın organlarında yer alan çeşitli haberlerde öne sürülen iddiaların araştırılması 21 Eylül 2008 tarihinde bakanlığının onayı ile Dernekler Denetçilerince denetim çalışmalarına başlandığını belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu denetimin halen devam ettiğini söyledi.

Yeni talep gelmedi
Almanya İnterpolünün 28 Mayıs 2007 tarihinde ’Deniz Feneri Derneği e.V’isimli dernekle bazı şahıslar hakkında bakanlığından bilgi talebinde bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Söz konusu talep üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nce derlenen bilgiler Almanya İnterpolüne gönderildi. Bunun dışında da herhangi bir talep olmadı” diye konuştu.


Bu yasayı unutmuş
Akman şovu!
Hakkındaki suçlamaları reddeden ve “Dokunulmazlığım yok, yargılayın beni” diyen RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı böyle konuşturan bir yasa var!

Akman bu yasayı
unutmuş!
Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğu ile ilgili suçlamaları reddeden ve “Benim dokunulmazlığım yok, her türlü yasal faaliyet için hazırım ” diyen RTÜK Başkanı Zahid Akman yaklaşık yedi ay önce TBMM’den geçen kanunu unuttu. 10 Temmuz 2008 günü de TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve RTÜK yasasında değişiklik öngören 5785 sayılı kanun ile “Üst Kurul Üyelerinin görevleriyle bağlantılı olarak işledikleri iddia edilen suçlara ilişkin soruşturmalar 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre yapılır ve bunlar hakkında soruşturma izni, Başbakan tarafından verilir” hükmü getirilmişti. AKP’nin verdiği bir önerge ile Akman,dokunulmazlık zırhına kavuşmuştu.