İç savaşı kışkırtıyor

İç savaşı kışkırtıyor

İç savaşı kışkırtıyor

Soros kanalıyla ‘devrim’ ihraç eden ABD, İran’da yediği sert tokadın ardından, kuklası Musevi’yi iç savaş için kullanıyor!

CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminde Ahmedinecad’a karşı ağır bir yenilgi alan Mir Hüseyin Musevi, gerilimi tırmandırmak için her yola başvuruyor. Son numara, korsan gösteriler ve bankalara saldırı!

Anarşi çıkarıyor!
SEÇİME hile karıştırıldığını öne süren Musevi, yandaşlarına “Direnin” mesajı verdi. Sokaklara dökülen yüzlerce kişi bankalara saldırdı, araçları tahrip etti. Çıkan olaylarda 1 kişi öldü. 


ABD destekli Musevi iç savaşta ısrarlı
Ahmedinecad’a karşı ağır bir yenilgi alan Musevi, seçim sonuçlarının iptali için itirazda bulunarak yandaşlarına direnin mesajını verdi. Çatışmalar başladı,1 kişi hayatını kaybetti

İran’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ABD’nin kışkırtmasıyla ülkede başlayan gerilim derinleşiyor. Seçimde Mahmud Ahmedinecad’a karşı ağır bir yenilgi alan ’reformcu’ lider Mir Hüseyin Musevi’nin yandaşları iç savaşa yönelik tahrikleri sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın yasağına rağmen sokaklara çıkan yüzlerce kişi bankaları ve araçları tahrip etti.

Tahran’da çatışma...
Başkent Tahran’da zaman zaman reformcularla, muhafazakarlar çatıştı. Korsan gösterilere karşı güvenlik güçlerin alarm durumuna geçti. Washington destekli Musevi, taraftarlarına ’gösterilere devam edin’ mesajı vererek, seçimi sonuçlarına resmen itirazda bulundu. Çıkan çatışmalarda, 1 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Düşmanın tahriki
Ülkedeki yüksek tansiyonu düşürmek istiyen Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney, hile iddialarıyla ilgili soruşturma emri verdi. Hemen ardından da Mir Hüseyin Musevi’yle görüşen Hamaney, bu seçimdeki sorunlara ilişkin rahatsızlıkların yine yasal yollardan çözülmesi tavsiyesinde bulundu. Hamaney’in, sükunet ve sağduyu çağrısında bulunduğu belirtildi. Hamaney’in, düşmanların tahriklerine ve gerginlik peşinde olan grupların emelleri konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi.


Rusya ziyaretini erteledi
İran lideri Mahmud Ahmedinecad, dün Rusya’ya yapacağı ziyareti erteledi. İran’ın Moskova Büyükelçiliği’nden bir kaynak, ziyaretin bugün yapılacağını söyledi. Ahmedinecad’ın, ŞİÖ zirvesine katılması bekleniyordu. Zirve, iki gün sürecek.