İBRETLİK TAZMİNAT

İBRETLİK TAZMİNAT

İBRETLİK TAZMİNAT

İzmir’de 7 yıl önce İzmir Bornova’daki kazada ilköğretim öğrencisi Öznur Koç’a çarparak sol bacağını kaybetmesine yol açan beton mikserinin bağlı olduğu şirket 490 bin TL ceza ödedi

İzmir’de 2002 yılında geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybeden ilköğretim öğrencisi Öznur Koç’a 147 bin TL maddi manevi tazminat ödenmesine ilişkin yerel mahkemenin aldığı karar Yargıtay tarafından onanındı. Öznuk Koç’a çarpan kamyonun sahibi olan şirket, aileye yasal faiziyle birlikte 400 bin TL tazminat ödedi.

Dava 4 yıl sürdü

Öznur Koç’un avukatı Bülent Öztürk, İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtıkları maddi ve manevi tazminat davasının ardından, 4 yıl süren yargılama sonunda hakimin, toplam 147 bin TL tazminat ödenmesine hükmettiğini bildirdi. Yargıtay tarafından kararın onandığını ve tazminatın 18 bin TL’sinin sigorta şirketinden, kalan kısmının ise AK Ege Madencilik tarafından müvekkillerine ödendiğini, ailenin yasal faiziyle toplam 400 bin TL aldığını belirtti.

90 bin TL de manevi tazminat
Hakim ayrıca, beton mikserinin şoförü Fatih Gökçeoğlu ve firmanın, Öznur Koç için 50 bin, anne ve babası için 10 bin, olayın tanığı kardeşleri Özlem ve Demet Koç için 5 bin, küçük kardeşi Eda Koç için de bin TL’lik manevi tazminat ödemesine karar vermişti.