Yapay zekanın korkutucu gelişmesi

Yapay zekanın korkutucu gelişmesi

Azerbaycan'ın eski İstanbul Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu, Twitter hesabından yapay zekaya dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Yapay zeka üç boyutlu modellerin yapısını parçalıyor, analiz ediyor ve farklı modellerin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu belirliyor.

Azerbaycan'ın eski İstanbul Başkonsolosu Gazeteci Yazar Dr. İbrahim Nebioğlu, Twitter hesabından kaldırım taşı, plastik atık su borusu, kalas gibi inşaat ürünlerini fotoğraftan otomatik olarak sayabilen bir uygulamayı paylaştı.

Yapay zeka kullanılarak yapılan ve Android, IOS uyumlu program ile büyük çapta inşaat malzemelerinin sayımı pratik bir şekilde yapılabiliyor.

Yapay zekanın pratikliğine dikkat çeken İbrahim Nebioğlu, paylaşımında "İzin ver, #YapayZeka senin üçün sayım yapsın .." ifadelerine yer verdi.

Yapay zeka üç boyutlu modellerin yapısını parçalıyor, analiz ediyor ve farklı modellerin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu belirliyor. Müşteriler, üç boyutlu modelleri, kısmi model, geometrik ölçümler veya model verilerinden başka hiçbir gerekmeden arama yaparak bulabiliyor.

Teknoloji, üretim tahminleri yapmanın, maliyetleri, malzemeleri ve üretilebilirliği tahmin etmenin ötesinde, görünüşte geçmiş verilere dayanarak parça performansını tahmin edebilir ve potansiyel tasarım kusurlarını ortaya çıkarabiliyor.

Yapay zeka dünyanın en iyi şoförünün, İstanbul'un en iyi taksicisinin bilemeyeceği şekilde o anda hangi yollar boş, hangi yollar kapalı, 'Nereden gidersem kaç dakikada varırım?' problemini bizim için çözüyor ve seçenekleri bize söylüyor. Hayatımızı kolaylaştırıyor. Tıbbi görüntülemelerde büyük bir fayda sağlıyor. İleride daha da çok kullanılacak. Benim röntgenime bir de yapay zeka baksın denecek. Çeviri gibi alanlarda büyük fayda sağlıyor. Bir kelime dahi bilmediğiniz dili, uygulamalar sayesinde karşınızdakiyle iletişime geçebiliyorsunuz.

Günün birinde arabayı sürme işini de insanlardan daha iyi yapacak çünkü o uyumaz, alkol almaz gibi bir sürü yönü olacak. Tabii bunlar belli bir kaliteye geldikten sonra piyasaya sürülecek. Başarılı hale geldikten sonra kullanılacak. Tarihte her zaman böyle olmuştur. Bazı işleri eskiden insanlar yapıyormuş, sonra onu yapan bir makine 100 tane insandan o işi daha iyi yapınca artık o sistem kullanılıyor.